Blockbusterin yleinen tietosuojalauseke

Blockbuster elää digitaalisesta kehityksestä ja haluaa huolehtia hyvin tähän kehitykseen liittyvistä tiedoista. Tämä koskee niin asiakkaitamme kuin työntekijöitämme koskevia tietoja.

Kuulumme TDC-konserniin, joka on käsitellyt henkilötietoja yli 135 vuoden ajan, ja oli Tanskassa ensimmäisiä, joka toi julki kantansa tästä aiheesta. Blockbuster haluaa olla uskottava ja läpinäkyvä toimija, edelläkävijä ja hyvä esimerkki.

1. Blockbusterin tietosuojalausekkeesta

Kun käytät Blockbusterin tuotteita ja palveluita, luovutat meille joitakin henkilötietojasi. Tietosuojalausekkeesta voit lukea, mitä tietoja me keräämme, miksi me keräämme niitä ja mihin me käytämme niitä. Meille on tärkeää huolehtia henkilötiedoistasi hyvin, ja toivomme, että otat aikaa lukeaksesi, miten me toimimme. 

Rakenne

Blockbusterin tietosuojalauseke koostuu yleisestä lausekkeesta (tämä asiakirja), ja useista erityislausekkeista, jossa selitetään tarkemmin sitä henkilötietojen käsittelyä, jota tehdään siinä yhteydessä, kun käytät Blockbusterin tuotteita ja palveluita.

Kuka on vastuussa henkilötietojesi käsittelystä?

Nuuday A/S, CVR-nro 40075291, Teglholmgade 1, 0900 København C päättää, mihin tarkoituksiin Blockbuster saa kerätä ja käsitellä henkilötietojasi, ja on siksi ”rekisterinpitäjä” henkilötietojen käsittelyä koskevien sääntöjen suhteen.

Kehen voit olla yhteydessä?

Jos sinulla on kysymyksiä tästä tietosuojalausekkeesta tai muita kysymyksiä henkilötietojesi käsittelystä, ota yhteyttä Asiakaspalveluumme.

Jos huomaat tai epäilet, että olemme rikkoneet henkilötietojen käsittelyä koskevia sääntöjä, voit olla myös yhteydessä Asiakaspalveluun.

Blockbuster Asiakaspalvelu: support@blockbuster.fi

Voit myös olla yhteydessä TDC-konsernin tietosuojaneuvonantajaan (DPO) sähköpostitse: dpo@tdc.dk

Sisältö

Tietosuojalausekkeestamme voit lukea:

  • mitä henkilötietoja me keräämme, miten me keräämme niitä, ja miten me käytämme niitä
  • kenellä on pääsy henkilötietoihisi, ja kuinka kauan me säilytämme niitä
  • miten suojaamme henkilötietosi
  • oikeuksistasi henkilötietojesi käsittelyymme liittyen
  • yleistä tietoa tietoturvallisuudesta ja turvallisuuskäytännöistä
  • keneen voit ottaa yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää.

2. Mitä henkilötietoja me keräämme, miten me keräämme niitä, ja miten me käytämme niitä?

Blockbuster kerää henkilötietojasi useaa eri käyttötarkoitusta varten. Tiedot kerätään tai luodaan, kun käyt esimerkiksi kotisivuillamme (evästeet), osallistut tutkimuksiin, rekisteröidyt uutena asiakkaana tai käytät tuotteitamme tai palveluitamme. Alla oleva asiakaspolku havainnollistaa eri vaiheet, jotka edellyttävät, että keräämme tietoja voidaksemme täyttää velvoitteemme sinua kohtaan:

Alta löydät yleiset tiedot siitä, miten ja mihin tarkoitukseen keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi asiakaspolun eri vaiheissa.

Vaihe 1: Minä tutkin

Kun käyt Blockbusterin kotisivuilla tai muuten otat meihin yhteyttä, keräämme sinulta henkilötietoja.

Käsittelemme henkilötietoja voidaksemme tarjota sinulle tarkoituksenmukaisia tuotteita ja palveluita. Henkilötietoja käytämme yhdessä muiden asiakastietojen kanssa Nuudayn Business Intelligenceen (BI), tilastointiin, strategiaan ja kohdistettuun markkinointiin.

Voit lukea lisää Nuudayn BI:n käytöstä täällä Tietosuojalauseke Nuuday:n Business Intelligence:lle.

Henkilötidot, jotka keräämme kun otat meihin yhteyttä, voivat olla nimi, puhelinnumero, sähköposti, asiakasnumero, IP-osoite, ja oletko antanut suostumuksen markkinointimateriaalin vastaanottamiselle, sekä mitä tuotteita/palveluita olet ostanut meiltä. Saamme tiedot sinulta tai keräämme ne omien järjestelmiemme ja kotisivujemme kautta. Joissakin tapauksissa vastaanotamme tietosi jonkun yhteistyökumppanimme kautta, esimerkiksi asiakaskyselyjen (tutkimukset) ja kilpailujen yhteydessä.

Voit lukea lisää henkilötietojen käsittelystä Nuudayn tutkimuksien käytön yhteydessä täällä Tietosuojalauseke asiakastyytyväisyystutkimuksille

Lähetämme sinulle vain mainoksia ja tarjouksia puhelimitse tai sähköpostilla, jos olet antanut meille siihen luvan.

Lähtökohtaisesti henkilötietojasi käsittelee Blockbuster, mutta joissakin tapauksissa ne siirretään alihankkijoille tai ulkopuolisille kumppaneille, jotka auttavat meitä asiakaskyselyjen toteuttamisessa, markkinointimateriaalien lähettämisessä jne.

Käsittelemme henkilötietojasi intressiarvioinnin pohjalta, jossa punnitsemme jatkuvasti sinun yksityisyytesi suojaa suhteessa meidän oikeutettuun etuumme käsitellä henkilötietojasi.

Vaihe 2: Minä rekisteröidyn / muutan

Blockbuster kerää henkilötietojasi voidakseen toimittaa ne tuotteet ja/tai palvelut, jotka sinä asiakkaana valitset meidän toimitettavaksemme, ja asiakassuhteen muuttamiseksi. Tietoja käsitellään tilausten käsittelyssä sekä tuotteiden ja palveluiden toimituksissa, mikä tarkoittaa meidän välisen sopimuksen täyttämistä.

Näihin tarkoitukseen keräämämme henkilötiedot ovat yleensä nimi, asiakasnumero ja sähköpostiosoite. Tiedot saamme sinulta.

Konkreettinen henkilötietojen käsittely tuotteiden tai palveluiden toimitusten yhteydessä on kuvattu jokaiselle tuotteelle tai palvelulle vaiheessa 3: ”Minä käytän”, jossa näet luettelon tuotteistamme ja palveluistamme.

Tuotteen vaihtaminen toiseen, (jos se on tarkoituksenmukaista) käsitellään uutta tilausta vastaavalla tavalla. Erona on kuitenkin, että niissä tapauksissa olemme jo rekisteröineet sinut asiakkaaksi, eikä meillä ole siksi tarvetta kerätä lisää henkilötietoja muutoksen tekemistä varten.

Rekisteröitymisen tai Blockbusterin tuotteen tai palvelun muutoksen yhteydessä käsittelemme henkilötietojasi täyttääksemme sopimusvelvoitteemme, mikä on tuotteen tai palvelun toimittaminen sinulle. Jos käsittelemme henkilötietojasi kootusti tuotteen tai rekisteröimisen tai muutoksen yhteydessä tai markkinoidessamme palvelua sinulle, se tehdään intressiarvioinnin pohjalta, jossa punnitsemme jatkuvasti sinun yksityisyytesi suojaa suhteessa meidän oikeutettuun etuumme käsitellä henkilötietojasi.

Vaihe 3: Minä käytän

Vaihe 3: ”Minä käytän” kattaa neljä aluetta:

  • Minä käytän, joka koskee niiden tietojen käsittelyä, jotka syntyvät, kun käytät tuotetta tai palvelua.
  • Minä maksan, joka koskee maksua tuotteen tai palvelun käytöstä (kuittien muodostaminen).
  • Minulla on ongelma, joka koskee tuen antamista sinulle, jos sinulla on ongelmia tuotteen tai palvelun kanssa.
  • Minä jaan, joka koskee jokaista sosiaalisen median, esim. Facebookin toimenpidettä.

Minä käytän
Blockbuster käsittelee tietoja tuotteidemme ja palvelujemme käytöstäsi, esim. mitä elokuvia olet vuokrannut, ostanut tai merkinnyt suosikeiksi asiakkaanamme. Teemme sen mm. varmistaaksemme, että asiakaskokemuksesi on hyvä ja johdonmukainen, voidaksemme toimittaa pyytämäsi palvelun, ja voidaksemme varmistaa virheettömän perusteen laskullesi.

Kun otat käyttöön yhden tuotteistamme tai palveluistamme, käsittelemme lähtökohtaisesti vain niitä tietoja, jotka annoit meille rekisteröityessäsi (katso vaihe 2 yllä). Joissakin tapauksissa keräämme tai luomme kuitenkin lisätietoja, kun käytät tuotteitamme tai palveluitamme. Esim. keräämme paikannustietoa, jotta voimme noudattaa arvonlisälainsäädäntöä, joka vaatii meitä rekisteröimään jaa tarkistamaan asiakkaamme maantieteellisen alueen, samoin kuin rekisteröimme myös tietoa evästeistä, jotka luodaan, kun käytät kotisivujamme.

Mitä henkilötietoja keräämme tai luomme, ja miten me käsittelemme ja suojaamme tiedot, on kuvattu yksityiskohtaisesti yksittäisen tuotteen tai palvelun osalausekkeessa.

Kun käytät tuotettamme tai palveluamme, käsittelemme henkilötietojasi täyttääksemme sopimusvelvoitteemme, mikä on tuotteen tai palvelun toimittaminen sinulle.

Joissakin tapauksissa meillä voi olla myös lakiin perustuva velvollisuus käsitellä henkilötietojasi käyttäessäsi tuotteitamme tai palveluitamme.

Minä maksan

Blockbuster käsittelee myös niitä henkilötietoja, jotka annoit meille rekisteröityessäsi johonkin tuotteeseemme tai palveluumme (katso vaihe 2) voidaksemme mm. seurata maksujasi ja kehittääksemme liiketoimintaamme ja maksujärjestelmiämme.

Henkilötiedot, joita normaalisti keräämme ja käytämme näihin tarkoituksiin, ovat nimi ja sähköpostiosoite sekä mahdolliset maksutiedot. Asiaankuuluvat tiedot kerätään järjestelmiemme kautta ja ne riippuvat valitsemastasi palvelusta.

Käsittelemme henkilötietojasi näihin tarkoituksiin sopimusvelvoitteemme täyttämiseksi, mukaan lukien mahdollisuus maksaa.

Minulla on ongelma

Blockbuster käsittelee henkilötietojasi, kun autamme sinua vastaamalla kysymyksiin, joita sinulla voi olla tilaukseesi tai palveluumme liittyen. Ne voivat olla esim. kysymyksiä kuitistasi, tuotteen toimimattomuudesta, tai mikäli sinulla on kysyttävää profiilistasi kotisivuillamme.

Voidaksemme tunnistaa sinut asiakkaana, löytääksemme oikeat tiedot järjestelmistämme ja voidaksemme vastata yhteydenottopyyntöösi, pyydämme sinua normaalisti antamaan sähköpostiosoitteesi sähköpostin kautta. Henkilötiedot, joita käytämme sen lisäksi, riippuvat siitä, mitä tiedustelu koskee. Mikäli se koskee esim. tilaustasi, etsimme käyttötietosi, jotta voimme selvittää kyseisen tilauksen. Nämä tiedot keräämme järjestelmiemme kautta. 

Jotkut alihankkijoistamme, jotka auttavat meitä käyttäjätuessa, voivat olla EU:n ulkopuolella.

Voit lukea lisää turvallisuudesta ja alihankkijoiden käytöstä alempaa kohdasta ”Tiedon käyttö ja jakaminen”. Löydät myös lisätietoa alihankkijoiden käyttämisestä jokaisen yksittäisen tuotteen tai palvelun osalta kohdasta ”Tuotteet ja palvelut”.

Jos meidän tukemme on tarpeen tilatun tuotteen tai palvelun toimittamiseksi, on henkilötietojesi käsittely tässä yhteydessä välttämätöntä sopimusvelvoitteemme täyttämiseksi. Toisissa tukitapauksissa käsittely tapahtuu intressiarvioinnin pohjalta, jossa punnitsemme meidän oikeutettua etuamme käsitellä henkilötietojasi suhteessa yksityisyyden suojaasi.

Minä jaan

Blockbuster käsittelee henkilötietojasi, kun sinä asiakkaana tai potentiaalisena asiakkaana kommunikoit meidän kanssamme sosiaalisessa mediassa, ja kun käytämme näitä kanavia markkinointiin.

Kun kommunikoit meidän kanssamme, esim. tuen yhteydessä sosiaalisen median kautta, meidän on voitava tunnistaa sinut asiakkaana, löytää oikeat tiedot järjestelmistämme, ja pyydämme yleensä sinua antamaan sähköpostiosoitteesi sähköpostissa. Henkilötiedot, joita käytämme sen lisäksi, riippuvat siitä, mitä tiedustelusi koskee. Jos se esim. koskee tilausta, etsimme kulutustietosi, jotta voimme selvittää kyseisen tilauksen. Uusia tietoja saamme sinulta.

Käytämme myös sosiaalista mediaa kohdistamaan mainontaa sinulle. Tiedot, joita normaalisti käytämme tähän tarkoitukseen, ovat sähköpostiosoite, sinulla olevat Nuuday- tuotteet tai -palvelut, kuluttamasi elokuvat ym. Blockbusterin palveluiden kautta sekä käyttäjätunnuksesi digitaalisten viestintäkanavien käytön yhteydessä. Tiedot olemme saaneet joko suoraan sinulta tai kuluttajakäyttäytymistiedon keräämisen kautta digitaalisilta viestintäkanaviltamme. Blockbuster jakaa tiedot niiden sosiaalisten medioiden ja muiden yritysten kanssa, jotka auttavat meitä markkinoinnin kohdistamisessa.

Jotkut alihankkijoistamme, jotka auttavat meitä käyttäjätuessa ja markkinoinnin kohdistamisessa, voivat olla EU:n ulkopuolella.

Voit lukea lisää turvallisuudesta ja alihankkijoiden käytöstä alempaa kohdasta ”Tiedon käyttö ja jakaminen”. Löydät myös lisätietoa alihankkijoiden käyttämisestä jokaisen yksittäisen tuotteen tai palvelun osalta kohdasta ”Tuotteet ja palvelut”.

Jos meidän tukemme on tarpeen tilatun tuotteen tai palvelun toimittamiseksi, on henkilötietojesi käsittely tässä yhteydessä välttämätöntä sopimusvelvoitteemme täyttämiseksi. Toisissa tukitapauksissa käsittely tapahtuu intressiarvioinnin pohjalta, jossa punnitsemme meidän oikeutettua etuamme käsitellä henkilötietojasi suhteessa yksityisyyden suojaasi. Vastaava intressiarviointi on perustana henkilötietojen käsittelyymme ja jakamiseen sosiaalisen median ja kolmansien osapuolien kautta tapahtuvan kohdistetun mainonnan yhteydessä.

Minä lähden

Blockbuster käsittelee henkilötietojasi voidakseen sulkea tilisi meillä asiakassuhteen päätyttyä.

Henkilötiedot, joita me tarvitsemme voidaksemme sulkea tilauksesi tai palvelusi, ovat lähtökohtaisesti vain sähköpostiosoite ja käyttäjätunnus. Jos olemme epävarmoja siitä, olemmeko löytäneet oikean asiakkaan, voimme mahdollisesti pyytää sinua antamaan meille muita henkilötietoja varmistaaksemme, että emme virheellisesti sulje toisen asiakkaan tiliä. Kun olemme varmistaneet, että olemme löytäneet oikean asiakkaan, suljemme järjestelmissämme olevan tilisi.

Kun suljemme tilisi, poistamme ne tiedot, jotka eivät enää ole tarpeellisia. Mistä tiedoista on kysymys, riippuu yksittäisistä tuotteista ja palveluista. Löydät lisätietoja tästä kohdasta ”Tuotteet ja palvelut”.

Käsittelemme henkilötietojasi tähän tarkoitukseen täyttääksemme sopimusvelvoitteemme.

2.1 Tuotteet ja palvelut

Tästä löydät lisätietoja siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi määrätyssä tuotteessa tai palvelussa:

  • Blockbusterin elokuvapalvelu
  • Business Intelligence (BI) Nuudayssä

2.2 Suostumus

Joidenkin henkilötietojesi käsittely edellyttää selkeää suostumustasi. Tämä koskee esim. tietynlaista markkinointia ja asiakaskyselyjä, jotka eivät ole välttämättömiä muun lainsäädännön nojalla, sopimusvelvoitteen täyttämiseksi kanssasi tai intressiarvioinnin pohjalta.
Suostumuksessa on nimenomaisesti ilmoitettu, mitä tietoja käsittelemme, miten teemme sen ja miksi. Siitä käy myös ilmi, kuinka kauan suostumuksesi on voimassa.

Sinulla on aina oikeus peruuttaa suostumuksesi. Varmistamme, että suostumuksen peruuttaminen on yhtä helppoa kuin sen antaminen, ja säilytämme dokumentaation voidaksemme todistaa, että olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käsittelylle. 

3 Kenellä on pääsy henkilötietoihisi, ja kuinka kauan me säilytämme niitä?

3.1 Pääsy tietoihin ja niiden jakaminen

Varmistaaksemme, että vain asiaankuuluvilla henkilöillä on pääsy henkilötietoihisi, kun he auttavat sinua jossakin asiakaspolkumme vaiheessa, olemme ottaneet käyttöön tiukat pääsyrajoitukset niihin järjestelmiin, joissa tietoja säilytetään ja käsitellään.

Se tarkoittaa, että työntekijällä ei ole pääsyä henkilötietoihisi, ellei hän suorita työtehtävää, joka on välttämätön tuotteen tai palvelun luovuttamiseksi sinulle. Suoritettavasta työtehtävästä riippuen työntekijällä on pääsy vain niihin henkilötietoihin, jotka ovat välttämättömiä tehtävän suorittamiseksi. Edellytämme myös, että liikekumppanimme ja alihankkijamme ovat yhtä tarkkoja, kun he käsittelevät henkilötietojasi meidän puolestamme.

Luovutamme henkilötietoja liikekumppaneille ja alihankkijoille seuraavissa tilanteissa:

  • Tuotteen tai palvelun luovuttaminen sinulle. Niissä tilanteissa, joissa luovutamme (siirrämme) henkilötietoja alihankkijalle tai liikekumppanille, siirrämme vain ne henkilötiedot, jotka he tarvitsevat hoitaakseen oman osansa tehtävästä. Varmistamme myös, että alihankkija tai liikekumppani käsittelee henkilötietoja turvallisella ja luotettavalla tavalla, ja että he noudattavat antamiamme ohjeita.
  • Suostumuksellasi: Luovutamme tietyissä tapauksissa henkilötietoja Blockbusterin ulkopuolisille yrityksille, organisaatioille tai henkilöille, jos olet antanut suostumuksesi siihen.
  • Intressiarvioinnin jälkeen: Luovutamme tietyissä tapauksissa henkilötietoja Blockbusterin ulkopuolisille yrityksille, organisaatioille tai henkilöille, kun meillä on oikeutettu etu tehdä niin, ja kun tämä etu on oikeassa suhteessa yksityisyyden suojaasi.
  • Oikeudellisista syistä: Noudattaaksemme lainsäädäntöä, muita sääntöjä, oikeusprosesseja tai noudattaaksemme julkisten viranomaisten oikeutettuja pyyntöjä.
  • Puolustaaksemme oikeuksiamme yksittäiseen palveluun, mukaan lukien mahdollisten rikkomusten tutkiminen.
  • Havaitaksemme, estääksemme tai muulla tavalla osoittaaksemme petoksen, turvallisuuteen liittyvät tai tekniset ongelmat.
  • Suojautuaksemme oikeus- ja turvallisuusrikkomuksilta ja vahingoilta Nuudaytä tai elokuvayhtiöiden omaisuutta, käyttäjiämme tai yhteiskuntaa kohtaan lainsäädännön edellyttämällä tai muutoin sallitulla tavalla.

Osa alihankkijoiden tuotteista tai palveluista voi olla EU:n ulkopuolisessa maassa (kolmannessa maassa) ja henkilötietosi luovutetaan sen vuoksi EU:n ulkopuolelle. Näissä tilanteissa alihankkijoillamme on velvollisuus varmistaa, että samoja turvallisuusmääräyksiä ja -toimenpiteitä, joilla henkilötietosi suojataan EU:ssa, käytetään myös EU:n ulkopuolisiin maihin luovutettaviin henkilötietoihin. Se tarkoittaa, että henkilötietosi ovat yhtä turvassa, riippumatta siitä, käsitelläänkö niitä EU:ssa tai kolmannessa maassa.

Voit lukea lisää siitä, millaisia henkilötietoja minkäkin tyyppisille alihankkijoille luovutetaan, kohdasta ”Tuotteet ja palvelut”, ja jos, käsitteleekö alihankkija henkilötietojasi EU:ssa vai kolmannessa maassa.

3.2 Henkilötietojen säilytys

Blockbuster ei halua tallentaa henkilötietojasi kauempaa kuin on tarpeen. Säilytämme henkilötiedot niin kauan kuin niitä tarvitaan tuotteidemme tai palveluidemme toimittamiseen sinulle, niin kauan kuin on tarpeen voidaksemme vastata esim. valituksiin tai oikeusjuttuihin, tai niin kauan kuin muu lainsäädäntö niin vaatii. Säilytämme tietojasi myös lyhyen ajan sen jälkeen kun olet irtisanonut sopimuksesi kanssamme, jotta voimme halutessasi palauttaa tilisi (harkinta-aika), tai jos sinulla on kysyttävää siitä, miten olemme käsitelleet henkilötietojasi asiakkaanamme ollessasi.

Meillä on yleinen linjaus siitä, kuinka kauan säilytämme tietyn tyyppisiä henkilötietoja. Siitä voi kuitenkin olla poikkeuksia, joten suosittelemme, että tutustut kuvauksiin kohdassa ”Tuotteet ja palvelut”, jossa on tietoa siitä, kuinka kauan tiedot säilytetään kunkin tuotteen tai palvelun kohdalla. 

Varmistamme, että säädetty tietojen säilytysaika (ajanjakso, jolloin säilytämme tietoja) koskee myös alihankkijoitamme. He eivät säilytä henkilötietojasi meitä pidempään.

4. Miten suojaamme henkilötietosi?

Varmistaaksemme, että henkilötietojasi käsitellään turvallisella tavalla, olemme ottaneet käyttöön tietoturvallisuuden ohjausjärjestelmän, joka perustuu parhaisiin käytäntöihin ISO27001 ja Forsikring & Pension-standardiin. Tämä järjestelmä sisältää ohjauksen, prosessit ja muut hallinnolliset, tekniset ja fyysiset tarkastukset, joilla varmistetaan it-ympäristömme turvallisuus, sekä luotettavuuden, yksityisyyden suojan että saavutettavuusnäkökulman suhteen.

Kiinnitämme erityistä huomiota niihin järjestelmiin ja sovelluksiin, jotka käsittelevät henkilötietojasi. Meillä on erityiset turvallisuusvaatimukset ja -tarkastukset jokaiselle järjestelmälle.

Turvallisuusvaatimukset ja -tarkastukset koskevat sekä meitä että alihankkijoitamme, joten koko palveluketju on varmistettu. Toteutamme tarkastuksia ja turvallisuustarkastuksia, esim. haavoittuvuus- ja penetraatiotestejä, sekä omissa että alihankkijoidemme käyttämissä järjestelmissä.

Osa palveluistamme on myös turvallisuussertifioitu ja ulkopuolisten ISAE-tarkastusten kohteena.

Ne it-ympäristöt, järjestelmät ja sovellukset, joita käytämme asiakaspalveluun ja tuotteiden toimituksiin sekä henkilötietojen säilytykseen tai käsittelyyn, on arvioitu ja suunniteltu mahdollisimman turvallisiksi.

5. Oikeutesi

Blockbuster kunnioittaa sinun oikeuksiasi, ja meille luovuttamasi henkilötiedot ovat sinun.

Sinulla on mm. oikeus päästä henkilötietoihisi, korjata ne, siirtää ne ja kieltää henkilötietojesi käsittely.

Ihmisillä on erilaisia tarpeita suojata omat henkilötietonsa. Me näemme vaivaa tehdäksemme selväksi, mitä henkilötietoja me ja liikekumppanimme keräämme, jotta sinulla on hyvä mahdollisuus hyödyntää oikeuksiasi.

5.1. Tiedonantovelvollisuus

Sinulla on oikeus saada tieto siitä, mitä henkilötietojasi käsittelemme.

Mitä henkilötietoja käsittelemme riippuu käyttämistäsi tuotteista ja palveluista. Voit lukea lisää seuraavista tiedoista yksittäisten tuotteiden tietosuojalausekkeesta:

  • Käsittelyn tarkoitus.
  • Millaisia henkilötietoja käsittelemme.
  • Mikä on yksittäisen käsittelyn peruste.
  • Millä organisaatioilla tai keillä yksittäisillä henkilöillä on pääsy henkilötietoihisi.
  • Kuinka kauan säilytämme henkilötietoja.
  • Mistä olemme saaneet henkilötietosi, jos niitä ei ole kerätty sinulta.
  • Profiloinnin merkityksellisyys, yksityiskohdat ja tärkeys tai henkilötietojesi perusteella tehdyt automaattiset päätökset.
  • Miten varmistamme oikeutesi, jos henkilötietojasi siirretään kansainvälisesti

5.2. Tiedonsaantioikeus

Sinulla on oikeus saada henkilötietosi nähtäväksi. Suojataksemme henkilötietojasi meidän on varmistettava henkilöllisyytesi luotettavalla tavalla, ennen kuin annamme sinulle pääsyn tietoihisi.

Tietojen luovuttamisen yhteydessä meidän on annettava sinulle myös seuraavat tiedot:

  • Käsittelyn tarkoitus.
  • Millaisia henkilötietoja käsittelemme.
  • Mikä on yksittäisen käsittelyn käsittelyperuste.
  • Millä organisaatioilla tai keillä yksittäisillä henkilöillä on pääsy henkilötietoihisi.
  • Kuinka kauan säilytämme henkilötietoja.
  • Mistä olemme saaneet henkilötietosi, jos niitä ei ole kerätty sinulta.
  • Profiloinnin merkityksellisyys, yksityiskohdat ja tärkeys tai henkilötietojesi perusteella tehdyt automaattiset päätökset.
  • Miten varmistamme oikeutesi, jos henkilötietojasi siirretään kansainvälisesti.

Osoitteessa https://support.bbaws.net/hc/da/requests/new voit pyytää saada henkilötietosi nähtäväksi. Käsittelemme kaikki pyynnöt mahdollisimman pian, ja saat kuukauden sisällä vahvistuksen tietojen antamisesta, tai milloin sen odotetaan tapahtuvan.

5.3. Oikeus oikaista tietoja

Blockbuster varmistaa, että kerätyt ja säilytetyt henkilötiedot ovat oikein. Jos tiedot ovat mielestäsi epätarkat tai epätäydelliset, pyydämme sinua olemaan yhteydessä meihin, jotta voimme korjata tiedot.

Meillä on kuitenkin oikeus kieltäytyä pyynnöstä, jos se on perusteeton, tai jos saamme sinulta toistuvasti samanlaisia pyyntöjä. Niissä tapauksissa pidätämme itsellämme oikeuden veloittaa toimistomaksu. Pidätämme itsellämme oikeuden kieltäytyä pyynnöstäsi myös, mikäli se on aiheeton.

Voit pyytää henkilötietojesi oikaisua ottamalla yhteyttä Asiakaspalveluumme. Käsittelemme kaikki pyynnöt mahdollisimman pian, ja saat kuukauden sisällä vahvistuksen, että henkilötietosi on korjattu, tai milloin sen odotetaan tapahtuvan.

5.4. Oikeus tietojen poistamiseen

Blockbusterilla on menettely tietojen poistamisesta varmistaaksemme, että mitään henkilötietoja ei säilytetä kauemmin kuin on tarpeen. Tämän lisäksi voit itse pyytää tietojesi poistamista.

Sinulla on oikeus saada Blockbuster poistamaan henkilötietosi, kun:

  • henkilötietoja ei enää tarvita (jos et enää ole asiakkaamme, eikä meillä siten ole enää oikeutta säilyttää tietoja)
  • peruutat suostumuksesi (katso yläpuolelta suostumuksesta)
  • vastustat käsittelyä, ja intressiarvioinnin jälkeen meillä ei ole perusteltua syytä tietojesi käsittelylle
  • tietoja on käsitelty lainvastaisesti
  • on olemassa EU-lainsäädännön ja Tanskan lainsäädännön mukainen lakisääteinen velvoite.

Sinulla ei ole oikeutta saada tietojasi poistetuksi, kun niiden käsittely on tarpeen:

  • sananvapautta ja tiedonvälityksen vapautta koskevan oikeuden käyttämiseksi
  • EU-lainsäädännön tai Tanskan lainsäädännön mukaisen lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi
  • yleistä etua koskevista syistä
  • yleisen edun mukaisia arkistointitarkoituksia, tieteellisiä, historiallisia tai tilastollisia tarkoituksia varten
  • oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Voit pyytää henkilötietojesi poistamista ottamalla yhteyttä Asiakaspalveluumme. Käsittelemme kaikki pyynnöt mahdollisimman pian, ja saat kuukauden sisällä vahvistuksen, että henkilötietosi on poistettu, tai milloin sen odotetaan tapahtuvan.

5.5. Oikeus tietojen siirtämiseen
Sinulla on myös oikeus – jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa – saada itseäsi koskevat henkilötiedot, kun olet itse antanut tiedot meille. Sinä voit myös saada siirrettyä tiedot toiselle toimittajalle. Tätä oikeutta kutsutaan tietojen siirtämiseksi, ja se on voimassa kun:

  • olet antanut suostumuksesi käsittelylle, tai kun käsittely tapahtuu sopimuksen perusteella, ja
  • käsittely tehdään automaattisesti (sähköisesti).

5.6. Vastustamisoikeus

Sinulla on oikeus vastustaa meidän muuten laillista henkilötitojesi käsittelyä, jos käsittely tapahtuu meidän ja sinun tarkoituksien ja huomaavaisuuden intressiarvioinnin pohjalta.

Jos vastustus on oikeutettu, rajoitamme käsittelyä alla kuvatulla tavalla.

Sinulla on myös oikeus vastustaa meidän henkilötietojesi käsittelyä suoraan markkinointitarkoituksiin. Jos vastustat tätä käsittelyä emme enää saa käsitellä henkilötietojasi tässa yhteydessä.

5.7. Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on oikeus pysäyttää henkilötietojesi käsittely, jos:

  • henkilötiedot ovat mielestäsi virheelliset. Pysäytämme käsittelyn, kunnes olemme varmistaneet, että henkilötiedot ovat oikein
  • käsittely on lainvastaista. Henkilötietojen poistamisen sijasta voit vaatia käsittelyn pysäyttämistä
  • henkilötiedoille ei enää ole tarvetta käsittelyn alkuperäistä tarkoitusta varten, mutta säilytämme tiedot voidaksemme laatia, esittää tai puolustaa oikeudellisia vaateita
  • vastustat käsittelyä tietosuoja-asetuksen 21. artiklan perusteella.

Jos henkilötietojesi käsittelyä rajoitetaan, voimme ainoastaan säilyttää henkilötiedot emmekä käsitellä niitä muulla kuin rajoituksen sallimalla tavalla.

On kuitenkin tapauksia, joissa voimme jatkaa käsittelyä. Se tapahtuu:

  • suostumuksellasi
  • oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi
  • toisen luonnollisen tai juridisen henkilön oikeuksien suojaamiseksi
  • EU:n tai jäsenvaltion yleistä etua koskevista syistä.

Jos henkilötietojesi käsittelyä on rajoitettu,ilmoitamme sinulle, ennen käsittelyn rajoituksen mahdollista poistamista.

5.8. Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos olet tyytymätön tapaan, jolla käsittelemme henkilötietojasi. Valvontaviranomainen voi olla Datatilsynet tai Ehrvervsstyrelsen riippuen siitä, minkä tyyppisistä henkilötiedoista on kyse.
Löydät Datatilsynetin yhteystiedot osoitteesta www.datatilsynet.dk ja Erhvervsstyrelsenin yhteystiedot osoitteesta www.erst.dk

6 Yleistä tietoa tietoturvallisuudesta ja turvallisuuskäytännöistä

6.1 Sääntelyviranomaisen antamien ohjeiden noudattaminen sekä yhteistyö

TDC Groupin tietosuojaneuvonantajalla on velvollisuus jatkuvasti valvoa ja tarkistaa, että Blockbuster sekä liikekumppanimme ja alihankkijamme noudattavat henkilötietojen käsittelystä annettuja sääntöjä ja niitä turvallisuusvaatimuksia, jotka meidän mielestämme ovat tarpeenhenkilötietojesi turvaamiseksi.

Tietosuojaneuvonantajamme tekee yhteistyötä Datatilsynetin ja muiden paikallisten valvontaviranomaisten kanssa henkilötietojen käsittelyä koskevien sääntöjen noudattamiseksi sekä valituksissa, joita Blockbuster ei voi ratkaista.

6.2 Tietosuojalausekkeen muutokset

Tarkastamme tietosuojalauseketta jatkuvasti ja päivitämme sitä, jos henkilötietojen käsittelyssämme tapahtuu muutoksia. Mahdolliset muutokset julkaistaan täällä, ja oleellisista muutoksista tiedotetaan myös sähköpostitse ja muiden viestintäkanavien kautta. Tämä koskee erityisesti tiettyyn tuotteeseen tai palveluun liittyvien henkilötietojen käsittelyä koskevia muutoksia.

Tämä tietosuojaseloste on päivitetty 18. joulukuuta 2019

The Rubik's Cube is the most popular puzzle. Learn the easiest solution here.

Loading spinner