Scarlett Johansson

Tietoja Scarlett Johanssonista

Scarlett Johansson (s. 1984) on tanskalais-amerikkalainen näyttelijä ja laulaja. Johanssonin elokuvista tunnetuimmat lienevät Lost in Translation (2013), Ghost in the Shell (2017) ja Avengers-elokuvat Avengers: Endgame ja Avengers: Infinity War. Scarlett Johansson on yksi Hollywoodin parhaiten palkattuja naisnäyttelijöitä.

Ura

Scarlett Johanssonin ensimmäinen rooli oli fantasiakomediassa Vanhemmat vaihtoon, jossa hän oli vain 9-vuotias. Samaisessa Rob Reinerin ohjaamassa elokuvassa näytteli myös muuna Elijah Wood sekä Bruce Willis. Tämän jälkeen Johansson pääsi näyttelemään Yksin kotona -elokuvan kolmanteen osaan vuonna 1997. Seuraavan vuoden Hevoskuiskaaja antoi Johanssonille huomattavasti enemmän palstatilaa elokuva-alan lehdissä. Hevoskuiskaajan ohjaajana toimi itsensä Robert Redford ja elokuva sai paljon kiitosta. Johansson nähtiin sitten pienemmissä mutta kehutuissa elokuvissa. Näitä olivat esimerkiksi Mies joka ei ollut siellä (2001) ja Ghost World (2001), jotka olivat kriitikkojen mieleen. Ensiksi mainitun ohjasivat Coenin veljekset Ethan ja Joel.

Vuonna 2003 Johansson pääsi näyttelemään Bill Murrayn kanssa Lost in Translation -elokuvaan. Tällöin 19-vuotias Scarlett Johansson alkoi saamaan tunnustusta roolitöistään näyttelijän siirryttyä aikuismaisiin näyttelijäntöihin. Lost in Translation on saanut ylistystä eri puolilla maailmaa. Venetsian elokuvajuhlilla Johansson palkittiin parhaana naisnäyttelijänä. Tämä elokuva sai myös Golden Globe -palkintoja.

Johansson on sittemmin valinnut roolinsa ja ohjaajansa huolella. Näihin lukeutuvat erilaiset roolit esimerkiksi Woody Allenin, Christopher Nolanin, Brian De Palman ja monen muun elokuvissa. Supersankarielokuviin Johansson sotkeutui vuonna 2010 ensimmäistä kertaa, jolloin hän näytteli Natasha Romanoffia / Mustaa leskeä Iron Man 2 -elokuvassa. Samaa roolia hän on näytellyt sittemmin elokuvissa The Avengers, Captain America: The Return of the First Avenger, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame.

Triviaa

Lost in Translation -elokuvan jälkeen hän kertoi viihtyvänsä vanhempien miesten kanssa eikä voisi kuvitellakaan seurustelevansa alle 30-vuotiaiden miesten kanssa. Hän oli tuolloin 19-vuotias. Hiukan tämän jälkeen Johanssonilla oli suhde Benicio Del Toron kanssa, joka on 17 vuotta vanhempi Johanssonia.

Johanssonille tarjottiin Lois Lanen roolia elokuvassa Superman Returns (2006). Rooli meni kuitenkin Kate Bosworthille.

Yksityiselämä

Scarlett Johansson on syntynyt New Yorkissa 1984. Johanssonin vanhemmat ovat tanskalainen arkkitehti Karsten Olaf Johansson ja puolalais-venäläinen tuottaja Melanie Sloan. Johanssonin sisko Vanessa Johansson on niin ikään näyttelijä. Lisäksi Scarlett Johanssonilla on kaksoisveli Hunter Johansson. Johansson on ollut pienestä pitäen innostunut näyttelemisestä ja käynyt erilaisia kouluja sitä varten.

Scarlett Johansson on ollut naimisissa parin vuoden ajan Ryan Reynoldsin kanssa sekä muutaman vuoden ranskalaisen toimittajan Romain Dauriacin kanssa. Jälkimmäisen kanssa Johanssonilla on tytär avioliitostaan, joka syntyi vuonna 2014.

Faktoja:

  • Nimi: Scarlett Ingrid Johansson
  • Syntymäpaikka: New York, USA
  • Syntymäpäivä: 22.11. 1984
  • Vanhemmat: Karsten Olaf Johansson ja Melanie Sloan
  • Aviopuolisot: Ryan Reynolds 2008 - 2011. Romain Dauriac 2014 - 2017.
  • Lapset: Rose Dorothy Dauriac
Loading spinner