Sandra Bullock

Tietoja Sandra Bullockista

Amerikkalainen Sandra Annette Bullock (1964) on tunnettu sekä koomisista rooleistaan että toimintaelokuvistaan, mutta näyttelijäuraansa mahtuu myös vakavampiakin elokuvia. Eräitä Bullockin kuuluisimpia roolitöitä ovat esimerkiksi Elämä pelissä (2009), Miss Kovis (2000) ja Speed (1994) ja Speed ​​2 - kuoleman kyydissä (1997). Viime vuosina Bullock muistetaan Netflixin julkaisemassa Bird Box -kauhutrilleristä. Bullockin äiti oli oopperalaulaja Helga Meyer.

Ura

Bullockin ensimmäiset vuodet hän asui Saksassa, jonka jälkeen perheellä tuli muutto Yhdysvaltoihin. Sandra Bullock aloitti opiskelemaan draamaa Itä-Carolinan yliopistossa. Lopulta Bullock lähti kuitenkin New Yorkiin, jossa hänen oli tarkoitus aloittaa näyttelijäura kunnolla. Sielläkään ei onni ollut myötä, joten Bullock häipyi Hollywoodiin. Pikkuhiljaa elokuvakaupungista alkoi tipahdella rooleja koko ajan isommista elokuvista. Hän näytteli Sylvester Stallonen kanssa mainiossa Demolition Man -elokuvassa (1993) ja sen jälkeen Keanu Reevesin kanssa suositussa Speed -elokuvassa (1994). Ensimmäinen iso rooli Bullockille tuli kuitenkin elokuvasta Miss Kovis (2000), joka oli supersuosittu erityisesti Yhdysvalloissa, mutta elokuva menestyi Suomessakin hyvin ainakin vuokravideomarkkinoilla. Tämä elokuva oli lopullinen läpimurto Bullockille, joka on avannut ovet monipuolisiin rooleihin. Sandra Bullockin lahjat on myös muistettu lukuisilla palkinnoilla.

Palkinnot

Sandran Bullock sai tähden Hollywood Walk of Famelle vuonna 2005, jota voi ajatella eräänlaisena elokuva- ja viihdealan palkintona. Bullock on kuitenkin uransa aikana pokannut itselleen pääosa-Oscarin elokuvasta Elämä pelissä (2009). Samasta elokuvasta Bullock on palkittu myös Golden Globella. Viime vuosina hän on tullut nuoremmalle polvelle tutuksi elokuvasta Bird Box, joka julkaistiin Netflixissä. Hän sai myös MTV Movie and TV Awards -palkinnon roolistaan vuonna 2019.

Trivia

Sandra Bullockilla on arpi otsassaan, joka syntyi tämän pudotessa järveen ja lyödessään päänsä kiveen. Hän käyttää kiinalaista, muinaista akupunktiotekniikkaa pudottaakseen painoaan. George Clooney ja Tom Cruise heittivät Bullockin vitsinä uima-altaaseen, elokuvaohjaaja Joel Schumacherin syntymäpäivillä. Bullock on voittanut myös huonoimman näyttelijän palkinnon Razzie Awardseissa. Kyseenalainen kunnia tuli elokuvasta All About Steve (2009), jossa hän näytteli muun muassa Bradley Cooperin kanssa. Bullock on kuitenkin harvoja gaalan 30-vuotisessa historiassa, jossa näyttelijä on henkilökohtaisesti käynyt vastaanottamassa palkinnon, jonka arvo on 4,97 dollaria.

Yksityiselämä

Sandra Bullock on syntynyt heinäkuussa 1964 Washington D.C:ssa Yhdysvalloissa. Perheensä muutti Saksaan tämän jälkeen. Bullock on adoptoinut kaksi lasta ja heidän nimensä ovat Louis Bullock ja Laila Bullock. Naimisissa Sandra Bullock on ollut television moottoripyöräohjelmia juontaneen Jesse G. Jamesin kanssa. Pari erosi vuonna 2010. Tämä avioliitto oli varsin myrskyisä, johon liittyivät Jamesin entisen vaimon, pornonäyttelijä Janine Lindemulderin alulle panemat huoltajuuskiistat sekä Jamesin itsensä aiheuttamat lukuisat pettämiset.

Faktoja

  • Nimi: Sandra Annette Bullock
  • Syntymäaika: 26.7. 1964
  • Syntymäpaikka: Washington DC
  • Kansallisuus: amerikkalainen ja saksalainen
  • Vanhemmat: Helga Meyer ja John Bullock
  • Sisarukset: Gesine Bullock-Prado
  • Lapset: Louis Bullock ja Laila Bullock
Loading spinner