Ryan Reynolds

Tietoja Ryan Reynoldsista

Ryan Rodney Reynolds on kanadalainen näyttelijä. Reynoldsilla on kolme sisarusta ja näyttelijän vanhemmat ovat nimeltään Tamara Lee ja James Chester Reynolds kanssa. Viime vuosina Ryan Reynolds on tullut tunnetuksi koomisista rooleistaan ja etenkin elokuvissa Deadpool (2016) ja Deadpool 2 (2018).

Ura

Ryan Reynolds aloitti uransa Nickelodeon -kanavalla tv-sarjassa Hillside (Fifteen). Reynolds oli tällöin vain 14-vuotias aloittaessaan sarjassa näyttelemisen. Sarjaa kuvattiin muutaman vuoden ajan Floridassa, mutta Ryan Reynolds ei vielä tästä työrupeamasta saanut innostusta ammattimaiseen näyttelijäuraan. Ensimmäisen elokuvaroolinsa hän teki kuitenkin vuonna 1993 ja elokuva oli nimeltään Ganesh – poika Intiasta (1993). Muutama vuosi myöhemmin Reynolds kuitenkin muutti Los Angelesiin ystävänsä kehotuksesta ja siellä näyttelijä saikin roolin tv-sarjassa Kaksi kaveria, tyttö ja pizzapaikka. Sarjaa kuvattiin vuosina 1998 - 2001. Tämän jälkeen Reynolds on päässytkin mukavasti erilaisiin elokuviin ja hän on marinoitunut koomisten roolien esittäjänä. Reynoldsin elokuvia on esimerkiksi Van Wilder: Party Animal, Green Lantern, X-Men Origins: The Wolverine ja Blade: Trinity. Viime vuosina Reynolds on niittänyt mainetta sekopäisissä supersankarielokuvissa Deadpool (2016) ja Deadpool 2 (2018). Hän on myös Deadpool-elokuvien tuottaja. Kakkososaa hän on ollut myös käsikirjoittamassa.

Palkintoja

Ryan Reynolds pääsi Golden Globe - ehdokkaaksi parhaasta näyttelijätyöstä komediassa tai musikaalissa. Hän sai myös Saturn-palkinnon samasta roolista. Reynolds sai Hollywood Walk of Famelle tähden vuonna 2017.

Triviaa

Reynolds nosti painoaan 11 kiloa rooliinsa Hannibal King Blade: Trinity -elokuvassa (2004). Reynolds juoksi vuonna 2008 New Yorkin maratonin Michael J. Foxin säätiön hyväksi. Hänen isällään todettiin vuonna 2005 Parkinsonin tauti, kuten Michael J. Foxilla. Vuonna 2020 Ryan Reynolds ja vaimonsa Blake Lively tekivät ison lahjoituksen koronan uhreille ja ennen kaikkea ruoka-apua tarvitseville ihmisille. Reynolds kertoi Instagramissa lahjoittaneensa Livelyn kanssa miljoona euroa avustusjärjestöille, jotka toimittavat ruokaa vähäosaisille. Järjestöt toimivat sekä Yhdysvalloissa että Kanadassa. Tapansa mukaan Reynolds vitsaili ilmoituksessaan sillä hänen mukaansa ihmisten pitäisi soitella Hugh Jackmanille, joka on mahdollisesti yksinäinen.

Yksityiselämä

Ryan Reynolds asui Vancouverissa, Kanadassa kolmen sisaruksen sekä äitinsä Tamara Leen ja isän, James Chester Reynoldsin kanssa. Reynolds on syntynyt vuonna 1976. Reynolds lopetti opinnot ennen valmistumistaan. Reynolds on aikoinaan ollut kihloissa rocklaulaja Alanis Morissetten kanssa. Ryan Reynolds on ollut naimisissa kahden vuoden ajan Scarlett Johanssonin kanssa. Hän tapasi Blake Livelyn Green Lantern -elokuvan kuvauksissa ja pari avioitui vuonna 2012. Lively ja Reynolds ovat saaneet kolme tytärtä, joista viimeisin on syntynyt vuonna 2019.

Faktoja

  • Nimi: Ryan Rodney Reynolds
  • Syntymäaika: 23.10. 1976
  • Syntymäpaikka: Vancouver, Kanada
  • Kansallisuus: kanadalainen
  • Vanhemmat: Tamara Lee ja James Chester Reynolds
  • Sisarukset: Terry Reynolds, Jeff Reynolds, Patrick Reynolds
  • Lapset: James Reynolds, Inez Reynolds ja vuonna 2019 syntynyt tytär, jonka nimeä ei vielä julkisuuteen ole sanottu
Loading spinner