Mikko Leppilampi

Tietoa Mikko Leppilammesta

Mikko Leppilampi (1978) on suomalainen näyttelijä, juontaja ja laulaja. Suurelle yleisölle Leppilampi on tullut tunnetuksi erityisesti tv-ohjelmien juontajana, joista hänellä on kokemuksia Euroviisuja myöten. Leppilampi on tehnyt myös useita elokuvarooleja ja esiintyy myös laulajana. Näyttelijän, laulajan ja juontajan roolien ohella Mikko Leppilampi on nähty alamäkiluistelijana ja hän on päässyt jopa lajin MM-osakilpailuihin.

Ura

Mikko Leppilampi aloitti teatterikorkeakoulun vuonna 2000. Elokuvaura tuli kuitenkin kaiken keskelle ja opiskelu jäi häneltä sikseen. Jo ensimmäisestä elokuvaroolistaan Mikko Leppilampi voitti parhaan miespääosan Jussi-patsaan. Kyseessä oli vuoden 2004 Helmiä ja sikoja-elokuva. Leppilampi oli tuolloin 24-vuotias opiskelija. Hän on kertonut luulleensa, että voitto oli vain ensimmäinen lähtölaukaus menestyksekkäälle uralle, jossa tulee palkintoja enemmänkin. Mikko Leppilampi joutui kuitenkin huomaamaan, että hän pääsi edes ehdolle palkintogaaloihin seuraavan kerran 13 vuoden jälkeen. Näyttelijä ei enää uskonutkaan uusiin palkintoihin ja ehdokkuuksiin tässä välissä. Helmiä ja sikoja -elokuvan jälkeen Leppilampi on näytellyt esimerkiksi sellaisissa elokuvissa kuin Keisarikunta ja Kaksipäisen kotkan varjossa. Vuonna 2020 kerrottiin Leppilammen näyttelevän merkittävässä roolissa Helsinki-filmin elokuvassa Vuosisadan häät. Elokuvan tuottajina toimivat Helen Vinogradov ja Aleksi Bardy. Ohjauksesta vastaa Marja Pyykkö. Mikko Leppilampi näyttelee elokuvassa julkkispsykologi Viima Von Ausgezeichnetin reippaasti nuorempaa entistä puolisoa, jonka nimi on Kari-Antti. Elokuvassa Kari-Antti on menossa avioon uudemman kerran ja ex-vaimo Viima haluaa hankkia häihin avecin, joka herättää huomiota. Näin hän voisi osoittaa, ettei tämä muistele menneitä vaan menee täysiä eteenpäin. Viima aloittaa avecin etsimistä öisessä, viininhuuruisessa Helsingissä. Kari-Antin rooli on pitkästä aikaa suurempi rooli Mikko Leppilammelle suomalaisissa elokuvissa. Mutta vaikka näyttelijä onkin tuttu monista leffarooleistaan, ei mies ei kuitenkaan ole elokuvista niin tunnettu kuin monista tv:n viihdeohjelmista. Leppilammen historiaan kuuluu esimerkiksi Tanssii tähtien kanssa -ohjelman juontaminen. Muita ovat olleet esimerkiksi Tähdet, tähdet sekä SuomiLove. Suurimman yleisönsä Leppilampi sai Jaana Pelkosen kanssa, kun kaksikko juonsi Eurovision laulukilpailut vuonna 2007 Suomessa. Mikko Leppilampi on moniottelija, mitä tulee viihteen ja kulttuurin alaan. Leppilampi on elokuvanäyttelemisen lisäksi näytellyt teattereissa, musikaaleissa ja tv-sarjoissa sekä tehnyt sooloalbumin.

Palkinnot

Leppilampi on saanut yhden kerran Jussi-patsaan miespääosasta, elokuvasta Helmiä ja sikoja (2004). Kyseessä oli Leppilammen ensimmäinen elokuva. Seuraavan kerran hän oli ehdolla vuonna 2015 Kultaiseen Venlaan tv-sarjasta Downshiftaajat.

Triviaa

Mikko Leppilampi on tunnettu vauhdikkaista harrastuksistaan, joihin on kuulunut mm. benjihyppyjä ja laskuvarjohyppyjä. Sittemmin hän on hurahtanut alamäkiluistelun maailmaan. Näyttelijä pääsi MM-karsintojen osakilpailuun karsinnoista Serenassa 2014. Leppilampi luisteli karsintalaskun ajalla 26,75. Tällä hän pääsi karsintojen yhdeksännelle sijalle, varmistaen paikan Red Bull Crashed Ice MM-osakilpailuun.

Yksityiselämä

Leppilammen isä on gospelmuusikko Jukka Leppilampi. Mikko Leppilammen eno on puolestaan Olli Keskinen, joka tunnetaan paremmin Kummelista. Mikko Leppilampi meni naimisiin Emilia Vuorisalmen kanssa 2005 ja heille syntyi Lilia-tytär samana vuonna. Pariskunta erosi 2011. Tämän jälkeen Leppilampi on ollut avoliitossa malli Maryam Razavin kanssa ja sen jälkeen hänet on nähty Miss Suomi -finalistina toimineen Beata Pappin kanssa.

Faktat

  • Nimi: Mikko Johannes Leppilampi
  • Syntymäpäivä: 22.9.1978
  • Syntymäpaikka: Pälkäne, Suomi
  • Kansalaisuus: suomalainen
  • Vanhemmat: Jukka Leppilampi, Anu Leppilampi
  • Lapset: Lilia
Loading spinner