Margot Robbie

Tietoja Margot Robbiesta

Robbie on vuonna 1990 syntynyt australialainen näyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten roolistaan ??Harley Quinnina elokuvista Suicide Squad sekä Birds of Prey, mutta myös elokuvasta The Wolf of Wall Street (2013). Time-lehti on nimennyt Margot Robbien yhdeksi vuoden vaikutusvaltaisimmista ihmisistä vuonna 2017.

Ura

Margot Robbien ura alkoi toden teolla 2000-luvun loppuvuosina tv-sarjoissa sekä elokuvissa kuten Vigilante ja I.C.U. Hän esiintyi myös saippuaoopperassa nimeltä Neighbours. TÄmän pestin jälkeen Robbieta kutsui Los Angeles, josta hän piakkoin saikin ensimmäisen roolin tv-sarjassa Pan Am vuosina 2011 - 2012.

Pan Amin jälkeen vuorossa oli esimerkiksi komediaelokuva About Time (2013), mutta niin sanotusti potin räjäytti väkevä roolinsa elokuvassa The Wolf of Wall Street (2013), jossa hän näytteli Leonardo Di Caprion kanssa. Tämän jälkeen tarjouksia sateli useammalta taholta ja yksi hyväksytyistä rooleista oli Janena elokuvassa The Legend of Tarzan (2016). Suicide Squad -supersankarielokuva vuodelta 2016 oli yleisömenestys, mutta kriitikoiden kavahtama. Robbien rooli Harley Quinnina sai kuitenkin kehuja ja hän päätyi näyttelemään samaa roolia Birds of Prey -elokuvassa. Quentin Tarantino valitsi Margot Robbien näyttelemään Leonardo DiCaprion ja Brad Pittin kanssa elokuvaan Once upon a time in Hollywood (2019), joka oli menestys sekä yleisön että kriitikoiden mielestä.

Palkinnot

Margot Robbie on ollut ehdolla Oscarin saajaksi elokuvista Bombshell ja I, Tonya. Jälkimmäisestä Robbie pokkasi Golden Globen itselleen. Hän on ollut lyhyen uransa aikana melkein 100 kertaa ehdolla palkintojen saajaksi ja voittanut 20 kertaa. Hän on myös ollut ehdolla BAFTA-palkinnon saajaksi sekä voittanut Empire-palkinnon Wolf of Wall Street -elokuvassa tehdystä roolityöstään.

Trivia

Margot Robbie opetteli pitämään hengitystään viiden minuutin ajan kuvatessaan Suicide Squadia (2016). Hän suoritti monet Harley Quinn -hahmon stuntit itse. Hän joi kolme tequilashottia ennen kuin pystyi aloittamaan seksikohtaukset Leonardo Di Caprion kanssa elokuvassa The Wolf of Wall Street (2013)

Yksityiselämä

Margot Robbie Queenslandissa, Australiassa. Robbie on fysioterapeutti Sarie Kesslerin ja maanviljelijä Doug Robbien tytär. Hänellä on kolme sisarusta. Robbie opiskeli draamaa Somerset Collegessa. Margot Robbie kasvoi äitinsä ja siskojensa kanssa. 16-vuotiaana hän työskenteli monessa työpaikassa samaan aikaan. Isäänsä hän ei ole nähnyt kuin hyvin vähän. 17-vuotiaana Margot Robbie muutti Melbourneen aloittamaan näyttelijäuransa.

Margot Robbie tapasi tulevan sulhonsa Tom Ackerlyn elokuvan Suite Française (2014) kuvauksissa. Pari avioitui vuonna 2016. Ackerley on myös elokuva-alalla. Heillä on oma tuotantoyhtiö LuckyChap Entertaiment. Ackerley on toiminut ohjaajana ja Robbie tuottajana.

Faktoja

  • Nimi: Margot Elise Robbie
  • Syntymäaika: 2.7.1990
  • Syntymäpaikka: Dalby, Queensland, Australia
  • Kansallisuus: australialainen
  • : Sarie Kessler ja Doug Robbie
  • Sisarukset: Anya Robbie, Lachlan Robbie ja Cameron Robbie
  • Lapset: ei lapsia.
Loading spinner