Leonardo DiCaprio

Tietoja Leonardo DiCapriosta

Kuuluisa amerikkalainen näyttelijä Leonardo DiCaprio on syntynyt vuonna 1974 Kaliforniassa. Hän on yksi aikojemme tunnetuimmista näyttelijöistä. DiCaprion filmografiaan kuuluvat sellaiset elokuvat kuin Gilbert Grape (1993), Titanic (1997), The Aviator (2004), The Departed (2006), Inception ( 2010) ja Wolf of Wall Street (2013).

Hän on intohimoinen ympäristönsuojelija ja tunnettu seurusteluistaan kauniiden nuorten mallien kanssa.

Ura

Leonardo DiCaprion ura alkoi pienen budjetin elokuvilla kuten Himon vallassa ja Critters 3. Myöhemmin DiCaprion filmografia täyttyi elokuvilla kuten Romeo + Julia(1996) sekä Titanic (1997), joista varsinkin jälkimmäinen toi näyttelijästä kansainvälisen tason suuruuden.

Vuonna 2002 hän näytteli kriitikoiden ylistämissä elokuvissa Gangs of New York ja Ota kiinni jos saat. Jälkimmäinen elokuva poiki Golden Globe -ehdokkuuden Leonardo DiCapriolle.

Muita DiCaprion 2000-luvun elokuvia ovat esimerkiksi The Beach (2000) ja The Aviator (2004). Viime vuosina hän on vakuuttanut epäilijät kerta toisensa jälkeen elokuvilla kuten The Revenant (2015) ja Quentin Tarantinon Once Upon a Time in Hollywood (2019). Leonardo DiCaprio on saanut työskennellä uransa aikana huippuohjaajien kanssa. Heitä ovat esimerkiksi Martin Scorsese, Steven Spielberg, Woody Allen, Quentin Tarantino, Clint Eastwood, Ridley Scott, James Cameron, Christopher Nolan, Danny Boyle, Lasse Hallström, Alejandro G. Iñárritu, Baz Luhrmann ja Sam Raimi.

Palkinnot

Leonardo DiCaprio on voittanut elokuva-ja tv-alan kilpailuista ja gaaloista 100 palkintoa. Ehdokkaana hän on ollut yli 240 kertaa. Oscareita on napsahtanut rooleistaan elokuvissa The Revenant ja The Wolf of Wall Street.

Trivia

Leonardo DiCaprio valittiin alunperin Patrick Batemanin rooliin elokuvassa Amerikan Psyko (2000), mutta hän joutui jättämään roolin aikatauluongelmien vuoksi. Christian Bale nappasi tämän ikonisen roolin lopulta. DiCapriolle kerrotaan tarjotun 20 miljoonaa dollaria roolistaan jos hän olisi voinut sen tehdä. Hänelle tarjottiin myös roolia pornonäyttelijä Dirk Digglerinä elokuvassa Boogie Nights (1997). Tämä oli kuitenkin samoja aikoja, kun hänelle tarjottiin Titanicin pääroolia. Diggleriä näytteli lopulta Mark Wahlberg.

Häntä kehotettiin nuorempana vaihtamaan nimensä amerikkalaisemmaksi, kuten Lenny Williamsiksi.

Hän on ympäristönsuojelustaan tunnettu aktiivi. Hän pyrkii matkustamaan reittilentokoneilla, eikä yksityislentokoneilla. Hän ajaa hybridiautoa. Talonsa katolle hän on asennuttanut aurinkopaneeleja.

Yksityiselämä

DiCaprio on syntynyt Los Angelesissa vuonna 1974. Juuriltaan hän saksalais-venäläis-italialainen.

Leonardon isä George DiCaprio on toiminut sarjakuvapiirtäjänä. Hän asui kuitenkin pääasiassa äitinsä Irmelin Indirbirkenin kanssa, koska vanhempansa erosivat tämän ollessa vain vuoden vanha.

Leonardo DiCaprio on seurustellut usein kauniiden ja nuorten mallien kanssa. Heitä ovat esimerkiksi Gisele Bündchen, Bar Refaeli ja Toni Garrn. DiCaprio on intohimoinen ilmastonmuutosta vastaan taisteleva ympäristönsuojelija. Tätä varten hän on perustanut oman säätiönsä. Hän on tehnyt myös dokumenttielokuvan aiheesta, Yhdestoista hetki (2007).

Faktoja

  • Nimi: Leonardo DiCaprio
  • Syntymäaika: 11.11. 1974
  • Syntymäpaikka: Los Angeles, Kalifornia
  • Kansallisuus: amerikkalainen
  • Vanhemmat: Irmelin DiCaprio (Irmelin Inderberkin) ja George DiCaprio
  • Sisarukset: Adam Farrar (velipuoli)
  • Lapset: Ei lapsia
Loading spinner