Keanu Reeves

Tietoja Keanu Reevesistä

Kanadassa varttunut ja Beirutissa, Libanonissa syntynyt Keanu Reeves on tunnettu näyttelijä, erityisesti roolistaan Matrix-trilogiassa (josta on tosin tulossa neljäskin osa). Viime vuosina Reeves on tullut tutuksi myös John Wick -elokuvasarjasta. Keanu Reeves on nykyään suosittu internet-meemeissä, joissa häntä ylistetään runsaasti.

Ura

Keanu Reevesin ensimmäinen kunnon päärooli oli komediassa Billin ja Tedin uskomaton seikkailu (1989), josta Reeves on sittemmin halunnut tehdä uuden, kolmannen osan. Koomisten roolien jälkeen Keanu Reeves halusi siirtyä vakavampiin rooleihin. Näihin lukeutuu esimerkiksi arvostettu My Private Idaho vuodelta 1991 sekä suosittu Myrskyn ratsastajat -surffauselokuva, jossa hän näytteli edesmenneen Patrick Swayzen kanssa. Tätä ennen Reeves oli esiintynyt kuitenkin kulttielokuvaksi lukeutuvassa Tuhon ranta -elokuvassa ja murhatrillerissä vuodelta 1986, jossa hän näytteli muun muassa Dennis Hopperin ja Crispin Gloverin kanssa. Toimintaelokuvien pariin Reeves lähti elokuvalla Speed (1994), josta tuli suuri menestys. Tämä auttoi Reevesiä saamaan Neon roolin The Matrixissa ja sen kahdessa jatko-osassa, joista tuli Reevesin uran suurimpia menestyksiä. The Matrixin jälkeen Reeves on näytellyt lukuisissa pienemmän mittakaavan elokuvissa, joista John Wick -elokuvat ovat viime vuosina niittäneet hieman enemmän mainetta.

Palkintoja

Keanu Reeves on ollut useita kertaa ehdolla erilaisissa elokuva-alan palkintogaaloissa. Hän pääsi ehdolle parhaasta pääosanesittäjästä The Matrixin (1999) avulla. Hän sai roolistaan kuitenkin muita palkintoja, kuten esimerkiksi Blockbuster Entertainment Award -palkinnon. Lisäksi hän on voittanut useita MTV Movie & TV Awards -palkintoja elokuvista The Matrix, Speed ja Myrskyn ratsastajat.

Trivia

Keanu Reeves lopetti lukion kesken 17-vuotiaana, koska halusi keskittyä näyttelijän uraan. Hän on toiminut Kanadassa pastakaupan vuoropäällikkönä. Reeves on soittanut bassoa myös yhtyeessään Dogstar, vuosina 1991 - 2002. Keanu Reevesin äiti on toiminut maskeeraajana useille rocktähdille, kuten itselleen Alice Cooperille. Keanu Reeves tekee, jos mahdollista, omat stunttinsa elokuvissaan. Näistä stunttikohtauksista hän on saanut myös palkintoja. Vaikka Oscaria ei ole Reevesille siunaantunut, on hänelle kuitenkin myönnetty Walk of Fame -tähti Hollywoodin legendaariselle kadulle.

Yksityisyys

Keanu Reevesin vanhemmat ovat Patricia Bond ja Samuel Nowlin Reeves. Reevesin vanhemmat tapasivat Beirutissa. Patricia Bond on brittiläinen ja oli töissä Beirutissa tällöin. Havaijilais-kiinalainen Samuel Nowlin Reeves lähti pois perheen elämästä Keanun ollessa kolmevuotias. Sittemmin Reevesin isä on saanut tuomion esimerkiksi huumeiden salakuljetuksesta. Loppu perhe, mukaan luettuna sisko Kim, muutti ensiksi New Yorkiin ja sitten Kanadaan. Kanadassa hän on harrastanut muun muassa jääkiekkoa ennen elokuvauraansa. Reevesillä on myös sisarpuoli Karina.

Keanu Reevesin elämää on kohdannut tragedioita. Reevesin tyttöystävä Jennifer Syme odotti lasta vuonna 1999, mutta lapsi kuoli synnytyksessä. Jennifer Syme kuoli kaksi vuotta myöhemmin auto-onnettomuudessa.

Faktoja

  • Nimi: Keanu Reeves
  • Syntymäaika: 2.9. 1964
  • Syntymäpaikka: Beirut Libanon
  • Kansallisuus: kanadalainen
  • Vanhemmat: Patricia Bond ja Samuel Nowlin Reeves
  • Sisarukset: Kim Reeves
  • Lapset: Ei lapsia
Loading spinner