Justin Bieber

Tietoja Justin Bieberistä

Laulajana paremmin tunnettu Justin Bieber syntyi vuonna 1994. Bieber on kotoisin Kanadasta ja laulajan uran lisäksi hän on näyttelijä ja biisinkirjoittaja. Bieber on ensimmäinen artisti, joka sai seitsemän kappaletta Billboard Hot 100 -listalle omalta debyyttialbumiltaan.

Ura

Bieber löydettiin käytännössä YouTubesta, jossa on julkaisi kappaleitaan. Justin Bieberin debyyttialbumi julkaistiin vuonna 2010 ja se sisälsi Baby-kappaleen, joka toimi käytännössä laulajan uran ponnahduslautana. Baby-kappaleen musiikkivideo esitteli samalla myös laulajan näyttelijäntaitoja, joten oli varsin luonnollista että hän tulisi vielä näyttelemään pitkissä elokuvissa. Tähän mennessä Bieber on kuitenkin esiintynyt pääasiassa dokumenttielokuvissa, kuten Justin Bieber: Never Say Never (2011). Sen avulla hän voitti kaksi palkintoa ja yhteensä seitsemän ehdokkuutta. Never Say Never on eräänlainen konsertti- ja elämäkertaelokuva. Elokuvassa nähdään Bieberin valmistautumista Madison Square Gardenin loppuunmyytyyn konserttiin vuonna 2010. Tämän lisäksi elokuvassa nähdään Bieberistä kuvattua materiaalia tämän lapsuuden ajoilta. Mielenkiintoista elokuvassa on se, ettei Bieberiä itseään haastatella elokuvassa, vaan tämän sukulaisia ja ystäviä. Justin Bieber: Never Say Never tuottoisin konserttielokuva mitä Yhdysvalloissa on ollut, elokuvan tuodessa maan elokuvateattereista 73 000 000 dollarin lipputulot. Muita elokuvia, joissa Bieber esiintyy ovat esimerkiksi Justin Bieber’s Believe, joka julkaistiin vuonna 2013. Tässä elokuvassa kuvataan laulajan Believe-kiertuetta sekä nähdään kuinka hänen suosionsa kasvaa hurjaa vauhtia. Tässä elokuvassa myös Bieber pääsee haastateltavaksi. Justin Bieber’s Believe jäi jälkeen Never Say Never -elokuvasta reippaasti lipputulomyynnissä, mutta Suomessa se oli suosituimpia dokumenttielokuvia kyseisenä vuonna. Muita elokuvia, joissa Bieber on esiintynyt ovat esimerkiksi Zoolander 2 ja The First Day in Monday.

Palkinnot

Elokuva Justin Bieber: Never Say Never (2011) voitti vuoden 2012 ASCAP Film and Television Music Awards -palkinnon. Muita gaaloja, joissa hän on voittanut palkintoja, ovat esimerkiksi Bambi Awards ja Billboard Music Award. Näiden lisäksi hän on ollut lukuisissa palkintokategorioissa ehdolla. Hän on voittanut yhteensä 19 MTV Europe Music Awards -palkintoa, 14 Billboard Music Awards -palkintoa, 12 American Music Awards -palkintoa ja yhden Grammy-palkinnon. Hän on myös kaikkien aikojen nuorin kuuluisalla Billboard Hot 100 -listalla ensimmäisellä sijalla debytoinut artisti.

Trivia

Kerran Justin Bieberin lemmikkiapina takavarikoitiin Munchenin lentokentällä, koska Bieberillä ei ollut saatavilla tarvittavia terveysasiakirjoja liittyen esimerkiksi eläimen rokotuksiin.

Yksityiselämä

Bieber on Jeremy Bieberin ja Pattie Malletten poika. Hänen äitinsä, Pattie Mallette, on kanadalainen näyttelijä ja elokuvatuottaja. Jeremy Bieber on sekä tubettaja että kirvesmies ja rakennustyömies. Justin Bieber on ilmoittanut menevänsä naimisiin Hailey Baldwinin kanssa. Muita tunnettuja suhteita hänellä on ollut muun muassa Selena Gomeziin.

Faktoja

  • Nimi: Justin Bieber
  • Syntymäaika: 1.3.1994
  • Syntymäpaikka: Lontoo, Ontario, Kanada
  • Kansallisuus: kanadalainen
  • Vanhemmat: Jeremy Bieber ja Pattie Mallette
  • Sisarukset: Allie Rebelo, Jazmyn Bieber, Jaxon Bieber ja Bay Bieber
  • Lapset: ei lapsia
Loading spinner