Johnny Depp

Tietoja Johnny Deppista

Johnny Depp (s. 1963) on suosittu amerikkalainen näyttelijä. Viime vuosina hän on tullut tunnetuksi erityisesti Jack Sparrowna Pirates of the Caribbean -elokuvista, sekä Willy Wonkana Jali ja Suklaatehdas -elokuvasta. Johnny Depp on yleisesti tunnustettu yhdeksi suurimmista aikamme elokuvatähdistä.

Ura

Johnny Deppin ensimmäinen rooli oli vuonna 1984 sittemmin klassikoksi muodostuneessa Painajainen Elm Streetillä -elokuvassa. Vielä tässä vaiheessa Depp oli lähes ainoastaan vain kiiltokuvamaisen ja siloposkisen kaunis poika, jolla ei ollut vielä karismaa ehtinyt syntyä. TV-sarja 21 Jump Street vuodelta 1987 nosti Deppin suurempaan suosioon ja hänestä tuli sarjan myötä teini-idoli Yhdysvalloissa.

Vuonna 1990 Deppin rooli elokuvassa Saksikäsi Edward (Edward Scissorhands) nosti näyttelijän viimeistään kaikkien huulille. Ohjaajana toimi Tim Burton jonka kanssa Depp tekikin sittemmin monta elokuvaa yhdessä. Yksi näistä oli Ed Wood (1994) joka kertoi tarinan ohjaajasta, joka teki maailman huonoimmaksi elokuvaksi valitun Plan 9 From Outer Space -elokuvan. Ruotsalaisen Lasse Hallströmin elokuvassa Gilbert Grabe Depp näytteli nuoren Leonardo DiCaprion kanssa veljeksiä.

90-luvulla ja 2000-luvulla Depp on näytellyt tasaiseen tahtiin kohtuullisen menestyvissä rooleissa. Vuonna 2003 ilmestyi Pirates of the Caribbean, joka nosti taas Deppin kaikkien huulille osuvan roolinsa vuoksi. Depp on usein valittu rooleihin, joissa hän näyttelee erikoisia hahmoja. Saksikäsi Edwardin lisäksi tällaisia rooleja on Willy Wonka Jali ja Suklaatehdas-elokuvassa ja Hullu hatuntekijä Liisa Ihmemaassa -elokuvassa.

Palkinnot

Johnny Depp on ollut ehdokkaana kolme kertaa Oscar-gaalassa mutta ei ole voittanut pystiä vielä kertaakaan. Vuonna 2008 hän voitti Golden Globe -palkinnon parhaana miesnäyttelijänä Sweeney Toddin roolistaan elokuvassa Sweeney Todd – Fleet Streetin paholaisparturi.

Depp on ollut muutenkin ehdolla Golden Globe -palkinnoille kymmenisen kertaa.

Trivia

Johnny Depp tapasi 21 Jump Street -tv-sarjan kuvauksissa sarjan avustajan, joka tällöin kulki omalla nimellään: Brian Warner. Warner tuli myöhemmin tunnetuksi rocktähtenä nimeltä Marilyn Manson. Mansonista ja Deppistä olivat tutustuneet jo aiemmin ja nykyään Marilyn Manson on Deppin tyttären kummisetä.

Yksityiselämä

Johnny Depp on syntynyt Owensborossa, Kentuckyssa, Yhdysvalloissa. Deppin lapsuuteen kuului useita muuttoja. Deppin vanhemmat ovat Betty Sue Palmer ja John Christopher Depp Johnny Deppilla on lisäksi kolme vanhempaa sisarusta. Deppin vanhemmat erosivat tämän ollessa teini-ikäinen. Näyttelijä on yhdistetty uransa aikana useisiin viihdealalla toimiviin naisiin. Heitä ovat esimerkiksi Kate Moss, Sherilyn Fenn ja Winona Ryder. Laulaja Vanessa Paradisin kanssa Depp meni aikoinaan naimisiin ja tämän avioliiton aikana syntyi lapset Lily-Rose Melody Depp ja John “Jack” Christopher Depp III.

Faktoja

  • Nimi: John Christopher Depp II
  • Syntymäaika: 9.6. 1963
  • Syntymäpaikka: Owensboro, Kentucky, Yhdysvallat
  • Kansallisuus: amerikkalainen
  • Vanhemmat: Betty Sue Palmer ja John Christopher Depp
  • Sisarukset: Daniel Depp, Christi Dembrowski, Deborah J. Depp
  • Lapset: Lily-Rose Melody Depp ja John “Jack” Christopher Depp III
Loading spinner