Jennifer Lawrence

Tietoja Jennifer Lawrencesta

Näyttelijä Jennifer Lawrence on 90-luvulla syntyneistä näyttelijöistä yksi menestyneimpiä. Lawrence tunnetaan esimerkiksi Hunger Games (Nälkäpeli) -elokuvasarjasta sekä Unelmien pelikirja -elokuvasta. Lawrence on pariin otteeseen ollut maailman parhaiten palkattu naisnäyttelijä.

Ura

Jennifer Lawrence ei ole koskaan opiskellut näyttelemistä, mutta on harrastanut sitä pienestä pitäen. Hänen ensimmäinen roolinsa oli komediasarjassa Bill Engvall Show, jota esitettiin TBS-kanavalla. Lawrence muutti perheineen lopulta Los Angelesiin, joka oli oiva paikka nuorelle naiselle joka halusi uran elokuva-alalta. Ensimmäinen isompi rooli, jonka hän sai, oli elokuvassa Winter’s Bone vuodelta 2010. Pikkuhiljaa Lawrencelle tarjottiin vieläkin suurempia rooleja, joista eräs oli X-Men: First Class -elokuvan rooli Mystiquena. Sitä seurasivat roolit Unelmien pelikirjassa (2012) ja American Hustle -elokuvassa (2013). Samoihin aikoihin Lawrence sai roolin Katniss Everdeenina The Hunger Games -elokuvassa, jota seurasi vielä kolme jatko-osaa. Tämä elokuvasarja nosti Lawrencen viimeistään suureen suosioon Hollywoodissa.

Palkinnot

Jennifer Lawrence on ollut ehdolla samaan aikaan parhaaksi näyttelijäksi Oscar-gaalassa, elokuvista Winter’s Bone ja Unelmien pelikirja. Hän oli tällöin nuorin näyttelijä, joka on saanut tällaisen kunnian. Unelmien pelikirjasta hän myös voitti Oscarin sekä lisäksi vielä Golden Globe- ja Satellite Award -palkinnot. Lawrence on ollut ehdolla Oscarin saajaksi myös elokuvista American Hustle (2013) että Joy (2015).

Trivia

Jennifer Lawrence on Jeff Bridgesin suuri fani ja hän pääsi tapaamaan idolinsa vuoden 2013 San Diegon Comic-Con -tapahtumassa. Lawrence meni juttelemaan Bridgesille, ennen kuin tajusi näyttelijän olevan haastattelussa. Lawrence lähti häpeissään pois, mutta Bridges pyysi naisen takaisin. Jennifer Lawrence sai siltä istumalta mikin käteensä ja joutui haastattelemaan Jeff Bridgesiä Entertainment Tonight -ohjelmaan.

Lawrence ystävystyi Josh Hutchersonin kanssa niin syvästi Nälkäpeli-elokuvan kuvauksissa, että päätyi ostamaan talon samalta kadulta kuin Hutcherson.

Yksityiselämä

Jennifer Lawrencen vanhemmat ovat Karen Koch Gary Lawrence. Jenniferillä on kaksi veljä, Blaine ja Ben Lawrence. Hän syntyi Kentuckyssa, Yhdysvalloissa vuonna 1990, jossa hän myös kasvoi perheensä kanssa alkuvuodet. Lawrence kävi lukion läpi kaksi vuotta aiemmin kuin ikätoverinsa, jotta pystyisi keskittymään näyttelijänuraansa. Lawrence ei ole koskaan kunnolla opiskellut näyttelemistä, lukuun ottamatta yksittäisiä tunteja joita hän on saanut. Kun Lawrence oli vielä teini-ikäinen, hänen perheensä muutti Los Angelesiin, jotta näyttelijänura saisi paremmat mahdollisuudet. Vuonna 2018 Jennifer ryhtyi suhteeseen Cooke Maroneyn kanssa ja pari päätyi avioliittoon seuraavana vuonna.

Jennifer Lawrence on puhunut naisten tasa-arvon ja naisihanteen puolesta. Lawrence kertoi Harpers Bazaar -verkkojulkaisulle haluavansa, että normaalin vartalon käsitettä muutetaan. Lawrence on sanonut myös, että laihan ruuminrakenteen painottaminen vääristää käsitystä normaalivartalosta. Hänen mielestään maailmassa on totuttu alipainoisuuteen niin paljon, että normaalivartaloista pidetään kurvikkaana. Lawrencen mielestä tämä on hullua.

Faktoja

  • Nimi: Jennifer Shrader Lawrence
  • Syntymäaika: 15.8. 1990
  • Syntymäpaikka: Louisville, Kentucky, Yhdysvallat
  • Kansallisuus: amerikkalainen
  • Vanhemmat: Karen Koch ja Gary Lawrence
  • Sisarukset: Blaine Lawrence ja Ben Lawrence
  • Lapset: Ei lapsia
Loading spinner