Cameron Diaz

Tietoa Cameron Diazista

Cameron Michelle Diaz (s. 1972) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka on työskennellyt aiemmin mallina Yhdysvalloista. Hänet tunnetaan erityisesti rooleistaan ​​elokuvissa kuten The Mask (1994), Kuka sanoo tahdon (1997) ja Sekaisin Marista (1998). Diaz tunnetaan paitsi koomisista rooleistaan, myös suhteistaan elokuva-alalla niin ikään työskentelevien julkkisten kanssa. Heitä ovat esimerkiksi muusikkonakin tunnettu Justin Timberlake ja Matt Dillon.

Ura

Cameron Diaz lähti rakentamaan mallin uraansa 16-vuotiaana Elite Model Management -agentuuriin. Mallina työskennellessään Diaz innostui elokuvien teosta ja erityisesti näyttelemisestä. Esimerkiksi Calvin Kleinin ja Coca-Colan mallina hankittu tunnettuus auttoi elokuvaroolien saamiseen. Muun muassa The Mask -elokuvan roolin hän sai ilman aiempaa kokemusta. Diaz kävi kuitenkin koekuvauksissa ja vakuutti elokuvantekijät niin, että valitsivat naisen näyttelemään Jim Carreyn kanssa. Vuoden 1997 Kuka sanoo tahdon -elokuva nosti Diazin entistä enemmän parrasvaloin ja seuraavana vuonna ilmestynyt Farrelly-veljesten Sekaisin Marista oli viimeistään sellainen elokuva, jonka jälkeen kaikki tiesivät Cameron Diazin. Yhdysvalloissa Diaz tunnetaan myös Shrek-elokuvien Fionan äänenä. Vuonna 2018 Cameron Diaz ilmoitti jäävänsä eläkkeelle näyttelijän urastaan.

Palkinnot

Cameron Diaz on saanut useita nimityksiä Golden Globe -ehdokkaaksi (Sekaisin Marista, Gangs of New York, Vanilla Sky, Being John Malkovich), mutta ei ole voittanut kuitenkaan palkintoja tästä gaalasta. MTV Movie Awards -gaalassa Diaz on kuitenkin palkittu parhaasta tanssikohtauksesta ja parhaasta pääosakaksikosta (Charlien enkelit), parhaasta naispääosasta (Sekaisin Marista) ja parhaasta WTF-tilanteesta (The Counselor). .

Triviaa

Cameron Diaz kävi samaan aikaan samaa lukiota kuin raplegenda Snoop Dogg. Molemmat ovat tunnettuja kannabismyönteisyydestään ja Diaz kertoi Snoop Doggin myyneen huumeita tälle lukioaikoina.

Yksityiselämä

Cameron Diaz syntyi 30.8. 1972 San Diegossa, Yhdysvalloissa. Näyttelijän isän suku on Kuubasta kotoisin ja äidin juuret Englannissa ja Saksassa. Diazilla on vanhempi sisar Chimene. Diaz on yhdistetty moniin elokuva- ja musiikkialalla tunnettuihin miehiin ja naisen historiasta löytyy myös salainen suhde Jared Leton kanssa. Justin Timberlaken kanssa Diaz viihtyi neljä vuotta ja vuonna 2014 hän aloitti suhteen Good Charlotte -yhtyeen Benji Maddenin kanssa. Pari avioitui seuraavana vuonna. Vuonna 2020 Diaz ja Madden saivat ensimmäisen lapsensa Raddix Maddenin. Cameron Diaz kertoi vuonna 2018, ettei tule palaamaan näyttelijäksi vaan on jäänyt eläkkeelle niistä hommista. Näyttelijän- ja mallintöiden ohella Cameron Diaz on tullut tunnetuksi aktivismista. Hän muun muassa oli Al Goren puolella hyvinkin näkyvästi USA:n presidentinvaaleissa vuonna 2000 ja on Goren tapaan ollut kiinnostunut luonnonsuojelusta. Hän on ollut mukana hyväntekeväisyydessä Irakin ja Afganistanin sodan veteraanien perheiden puolesta.

Faktat

  • Nimi: Cameron Michelle Diaz
  • Syntymäaika: 30.8.1972
  • Syntymäpaikka: San Diego, USA
  • Kansalaisuus: amerikkalainen
  • Lapset: Raddix Chloe Wildflower Madden
  • Vanhemmat: Billie Diaz ja Emilio Diaz
Loading spinner