Brie Larson

Tietoa Brie Larsonista

Brie Larson (1989) on amerikkalainen näyttelijätär ja muusikko. Larson tunnetaan rooleistaan elokuvissa kuten 21 Jump Street (2012), Kong: Skull Island (2017), Avengers: Endgame (2019) ja Room (2015). Larson on ollut suhteessa yhdysvaltalaisen muusikon ja näyttelijän Alex Greenwaldin kanssa vuodet 2013 - 2019.

Ura

Brie Larson aloitti näyttelijän uransa lukuisissa TV-sarjoissa, joista Suomessakin tunnettuja ovat esimerkiksi Enkelin kosketus, Aavekuiskaaja ja Taran monta elämää. Brie Larsonin ensimmäinen päärooli oli TV-sarjassa Raising Dad (2001 - 2002), joka toi näyttelijän suurempaan tietoisuuteen. Debyyttiroolin elokuvaurallaan hän teki Disney Channel -kanavan elokuvassa Right on Track vuonna 2003. Larson jätti tämän jälkeen roolit vähemmälle ja keskittyi musiikkiuraansa. Vuonna 2005 hän julkaisi ensimmäisen levynsä. Vuonna 2012 Larson teki paluun valkokankaalle 21 Jump Street -elokuvassa, jonka pääosissa nähtiin Jonah Hill ja Channing Tatum. Näyttelijä sai Golden Globen ja Oscarin elokuvasta Room (2015). Brie Larson on nähty sittemmin lukuisissa isoissa rooleissa mitä erilaisimpia genrejä edustavissa elokuvissa. Hän on tullut tunnetuksi vakavampien roolien ohella erityisesti jännitys- ja toimintaelokuvista, kuten Captain Marvel (2019), Avengers: Endgame (2019), Kong: Skull Island (2017). Hän on monipuolien ja arvostettu näyttelijä, joka on myös ohjannut lyhytelokuvia.

Palkinnot

Brie Larson on voittanut uransa aikana yli 100 palkintoa rooleistaan eri elokuvissa. Tunnustetuin palkinto on tietenkin Oscar parhaasta naispääosasta elokuvasta Room, josta näyttelijä pokkasi myös Golden Globen ja Bafta-palkinnon sekä arvostetun parhaan naispääosan SAG-palkinnon (Screen Actors Guild). Vuonna 2020 vasta 31 vuotta täyttävä Brie Larson on ollut ehdolla palkinnon saajaksi yli 170 kertaa ympäri maailmaa.

Triviaa

Brie Larsonin ensimmäinen pesti näyttelijänä oli vuonna 1998 The Tonight Show with Jay Leno -tv-sarjassa, jossa hän näytteli yhdeksänvuotiaana sketsissä “Roadkill Easy Bake Oven”. Sketsissä esiteltiin helppoa tapaa paistaa autojen tappamia eläimiä.

Yksityiselämä

Larson pitää huolta yksityisyydestään eikä puhu siitä juurikaan medialle. Näyttelijän vanhemmat ovat nimeltään Sylvain Desaulniers ja Heather Desaulniers, jotka toimivat aikoinaan yhdessä kiropraktikkoina ennen parin avioeroa. Brie Larson kärsi vanhempien avioerosta johtuen trauman, tämän ollessa vain seitsemänvuotias eron tapahtuessa. Sylvainilla ja Heatherilla on myös toinen tytär nimeltään Milaine. Larsonin isä on kanadanranskalainen, joten Larson oppi ranskan kielen ensimmäisenä äidinkielenään. Näyttelijä on ollut naimisissa muusikko Alex Greenwaldin kanssa, jonka Phantom Planet -yhtye tunnetaan erityisesti California-hitistään, joka kuultiin TV-sarja O.C:n tunnusmusiikkina. Pari erosi vuonna 2019.

Faktat

  • Nimi: Brianne Sidonie Desaulniers
  • Syntymäpäivä: 1.10.1989
  • Syntymäpaikka: Sacramento, USA
  • Kansalaisuus: amerikkalainen
  • Vanhemmat: Sylvain Desaulniers ja Heather Desaulniers
  • Sisarukset Milaine Desaulniers
Loading spinner