Tervetuloa meidän Halloween-sivullemme! Olemme koonneet tänne parhaat kauhuelokuvat, joten voit aloittaa valmistautumisen vuoden karmivimpaan päivään, joka on 31. lokakuuta. Löydät tältä sivulta kauhuelokuvia aikuisille, mutta myös Halloween-lastenelokuvia koko perheelle. Nauti elokuvista!

Suosituimmat kauhuelokuvasarjat

Halloween

Halloweenin aika on taas täällä. Illat ovat pimeät, puiden oksat hakkaavat ja raapivat ikkunoita ja jännitys hiipii selkäpiitä pitkin. On siis aika katsoa jotain hiuksia nostattavaa ja selkäpiitä karmivaa, niin aikuiseen makuun kuin lastenkin mieleen. Blockbusterin valikoimasta ei katsottava ja kauhisteltava lopu, sillä kauhuelokuvia on tarjolla lähes 900 nimikettä!

Haluatko katsoa uudestaan nuoruutesi suosikkikauhistelut vai haluatko tutustua vanhoihin klassikoihin, jotka ovat jääneet näkemättä? Mustavalkoinen Night of the Living Dead on se zombielokuva 60-luvun lopulta, joka on suurena inspiraation lähteenä esimerkiksi huippusuositulle Walking Dead -tv-sarjalle.

70-luvun kauhuelokuvista Manaaja aiheutti Suomessakin ennenkokemattomia pahoinvointikohtauksia ja pyörtymisiä elokuvateattereissa – kokeile itse, kuinka tämä kauhun klassikko toimii juuri sinun Halloweenissasi. Emme ole unohtaneet kuitenkaan kauhuelokuvan ensimmäisiä vuosikymmeniä. Siksi voit vuokrata huokeaan hintaan esimerkiksi vuoden 1931 Frankensteinin, The Blobin (1958) ja vuoden 1960 Psykon!

Blockbusterilla koko perheen Halloween

Halloween ei ole vain aikuisten yksinoikeus, vaan se kuuluu myös lapsiperheille. Siksi olemme valinneet parhaat koko perheelle sopivat elokuvat omaan kategoriaansa. Mukana ovat itseoikeutetusti Tim Burtonin ohjaamat elokuvat kuten Corpse Bride ja Frankenweenie, kuten myös Burtonin käsikirjoittama Nightmare Before Christmas (Painajainen ennen joulua), joka sopii Halloweenin lisäksi myös joulun odotukseen. Halloweenia piristävät myös Addams Family II - ja Perhe Addams -elokuvat, kuten myös monenlaisiin jännittäviin tilanteisiin joutuva Scooby Doo -koira ihmisystävineen.

Synkät, vinksahtaneet mutta täydellisesti syksyn pimeisiin iltoihin sopivat Tim Burtonin elokuvat ovat myös omana kategorianaan. Edellä mainittujen lapsille sopivien elokuvien lisäksi Blockbusterin Halloweenin hirtehistä tunnelmaa luovat muun muassa Beetlejuice, Päätön ratsumies ja Saksikäsi Edward.

Se. Hohto. Piina. Uinu, uinu lemmikkini. Yksi kirjailija on ohitse muiden kauhukirjallisuuden saralla. Stephen Kingin kirjoja on filmatisoitu onnistuneesti klassikkokauhuelokuviksi. Stanley Kubrickin ohjaamasta ja Jack Nicholsonin tähdittämästä, eräästä kaikkien aikojen parhaasta kauhuelokuvasta on valittavana kaksi versiota. Hohto ja Hohto - Extended Edition eroavat pituudeltaan ja leikkaukseltaan toisistaan.

Tiesitkö, että Hohdosta on ilmestynyt jatko-osa, jossa Dan Torrancea näyttelee Ewan McGregor? Doctor Sleep on niin ikään kahtena eri versiona Blockbusterin valikoimassa – tavallisena ja Director’s Cut -versiona.

Halloween ei olisi mitään ilman aivoja syöviä zombeja. Siksipä Blockbusterin Halloweeniin on valittu oma osionsa näille eläville kuolleille, jotka liikkuvat elokuvan mukaan hitaasti tai nopeasti. Edellä mainittu Night of the Living Dead aloitti nykyzombielokuvien invaasion, joskin zombeja oli nähty aiemminkin.

George A. Romeron klassikko- ja kulttielokuvan lisäksi nähtävillä on myös Romeron ohjaama Land of the Dead vuodelta 2005, joka on Dead-sarjan kallein elokuva budjetiltaan. Zombeja nähdään myös Blockbusterilla elokuvissa 28 päivää myöhemmin, World War Z ja Zombieland. Höntin huumorin ystäville olemme tarjoilleet runsaasti zombiaiheisia kauhukomedioita. Miltä kuulostavat esimerkiksi Fat Ass Zombies ja Zombeavers!

Vampyyrit ja ihmissudet ovat olleet alusta asti kauhun ja Halloweenin klassikkokuvastoa. Niistäkään ei ole pulaa Blockbusterissa. Verenimijöillä ja karvanaamoilla ovat omat kategoriansa, helpottamaan tällaisten elokuvien löytämistä. Halloweenin kunniaksi vuokrattavissa tai ostettavissa ovat romanttista verenimemistä edustavat Robert Pattinsonin tähdittämät Twilight-elokuvat.

Ysärin komistuksilla varustettu, Anne Ricen romaaniin pohjautuva Veren vangit on elokuva, jonka pääosissa nähdään Tom Cruise, Brad Pitt, Christian Slater ja Antonio Banderas. Ihmissusielokuvien kruunaamaton kuningas on 80-luvulla tehty American Werewolf in London (Ihmissusi Lontoossa), joka on edelleen täydellinen Halloween-elokuva.

Japanilaiset kauhuelokuvat ovat syystäkin jääneet monen ihon alle kummittelemaan pitkäksi aikaa. Blockbusterin Halloweeniin kuuluukin alkuperäiset versiot The Grudge ja The Ring -elokuvista. Monien mielestä alkuperäiset Ju-On - ja Ringu -elokuvat ovat vieläkin hyytävämpiä kuin Yhdysvalloissa tehdyt uudelleenfilmatisoinnit. J-Horror on oma kategoria japanilaisille kauhuelokuville, joten voit viettää vaikkapa koko Halloweenin japanilaisen kauhun parissa!

Kasarilta kajahtavat nuoruuden suosikit

Retrokauhu-kategoria tarjoaa monia kasarin helmeä, klassikkoa ja vähemmälle suosiolle jäänyttä pienemmän piirin suosikkia. Ensimmäinen Friday the 13th (vuodelta 1980) saa Blockbusterilla seurakseen seuraavana vuonna valmistuneen The Burningin, jota on ylistetty jopa ensiksi mainittua paremmaksi slasher-elokuvaksi.

Kauhun riivaamat (The Evil Dead) joutui Suomessa elokuvasensuurin pariin ilmestyessään. Vaikka elokuva on tehty halvalla ja se toki näkyykin siinä, on Evil Deadin ja tekijänsä Sam Raimin luoma kauhun ja mielipuolisuuden sekainen tunnelma edelleen vertaansa vailla.

John Carpenter loi ensimmäisen Halloween-elokuvan, jonka uusintaversio vuodelta 2018 on Blockbusterissa ostettavana. Carpenterin elokuva The Thing (1982) on kuitenkin pelottava, arvostettu ja edelleen erikoistehosteiltaankin vaikuttava tarina ulkoavaruudesta tulleen uhan kohteeksi joutuneesta tutkijaryhmästä Etelämantereen kylmyydessä.

Kaikkihan muistaa Gremlinsin, mutta kuinka moni muistaa elokuvan The Critters? Tämä oli kuin Gremlinsin paha velipuoli ja monien mielestä vähintäänkin yhtä viihdyttävä. Klovnit pelottavat meistä monia, mutta Killer Klowns from Outer Space (1988) on hilpeä kauhukomedia, joka jäi Suomessa vähemmälle huomiolle.

Blockbusterin tarjonnassa tänä Halloweenina myös monta italialaisen kulttiohjaaja Dario Argenton verenhurmeista ja visuaalisesti upeaa elokuvaa: Tenebre, Suspiria ja Bird with the Crystal Plumage.

Blockbusterin Halloweenista ei puutu huutoja, kauhua, pelkoa, naurua eikä hauskaa yhdessä oloa!

Loading spinner