Toimintaelokuvat

Toimintaelokuvat - vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Toimintaelokuvat ovat suosittuja, mutta miten toimintaleffa lopulta määritellään? On ainakin kolme asiaa, joista tietää katsovansa aitoa toimintaelokuvaa. Ensinnäkin paikalla on aina sankari tai sankaritar, joka löytää itsensä toinen toistaan suurempien räjähdysten keskeltä tekemässä temppuja, jotka hirvittävät heikkohermoisimpia katsojia. Toimintaelokuvaan kuuluu yleensä myös tappelukohtauksia ja tyypillisesti kaahailua autoilla tai muilla nopeilla kulkuvälineillä. Asiat etenevät nopeasti ja vauhti on kovaa! Pidätkö jännityksestä, hienoista visuaalisista tehosteista ja vauhdikkaasta menosta? Jos vastauksesi on kyllä, toimintaleffat ovat sinua varten. On syytä muistaa, että toiminta ei ole vain miehiä varten, sillä myös naiset pitävät tästä genrestä. Suosittuja toimintaelokuvia on paljon, mutta yksi on epäilemättä ylitse muiden: Bond-elokuvat. Bondit ovat erinomainen esimerkki siitä, mitä toimintaelokuvat ovat. Ensimmäinen Bond ilmestyi jo 60-luvulla, ja ne ovat edelleen valtavan suosittuja.

Toimintaelokuvia moneen makuun

Vuosi 2016 oli merkittävä toimintaleffoille. Ilmestyi useita paljon kiitosta ja huomiota saaneita elokuvia, jotka tullaan varmasti muistamaan vielä pitkään. Batman v Superman, X-Men: Acopolypse ja Captain America: Civil War olivat kaikki erinomaisia taidonnäytteitä. Moni pitää juurin tämän kaltaisista uudemman genren elokuvista, mutta osa kääntyy enemmän perinteisten toimintaleffojen, kuten Bondien pariin. Myös Tom Cruisen tähdittämä Mission Impossible on oma menestystarinansa, kuten myös Yön Ritari -leffa vuodelta 2008. Mikä tahansa oli suosikkisi, toimintaleffat varmasti tuovat vauhtia ja jännitystä elämääsi.

Laadukasta toimintaa vuosikymmenestä toiseen

Toimintaelokuvia on tehty paljon jo useina vuosikymmeninä. Yksi varhaisen tuotannon elokuva oli Navaronen tykit -elokuva vuodelta 1961, sitä seurasi Likainen Harry vuodelta 1971, jossa Clint Eastwood näyttelee pääosaa. Unohtaa ei sovi myöskään Bruce Willisin klassikoksi muodostunutta Die Hard -elokuvaa. Ikimuistoisten toimintaleffojen lista on pitkä, ja aika on todistanut, että hyvä elokuva ei vanhene. Klassikot voi katsoa uudelleen lukusia kertoja. Mukaan mahtuu myös leffoja, jotka yhdistävät toimintaan huumoria; tästä erinomainen esimerkki on tietysti 48 tuntia -elokuva, jossa loistavat Eddie Murphy ja Nick Nolte. Muutama vuotta vanha Mad Max: Fury Road, jossa esiintyi Charlize Theron, on puolestaan hyvä todiste siitä, että toimintaelokuva on edelleen voimissaan. Elokuva sai erinomaisen vastaanoton ja lukuisia elokuva-alan palkintoja.

Blockbuster on täynnä toimintaa

Etsitkö jännittävien toimintaelokuvien top kymppiä? Jos etsit, Blockbuster on osoitteesi. Meillä on suuri ja laaja valikoima toimintaelokuvia, löydät sekä parhaat vanhemmat elokuvat että uutuusleffat edullisesti. Mikä parasta, meillä maksat vain siitä, mitä todella katsot, ei pakollisia jäsenyyksiä tai sitoutumista. Voit joko ostaa elokuvan tai vuokrata sen 48 tunniksi. Tutustu nyt BLOCKBUSTERIN valikoimaan ja löydä parhaat leffat helposti.

Loading spinner