Tieteiselokuvat

Science fiction - tulevaisuudeenkuvia ja avaruusseikkailuja

Tieteis- eli science fiction -elokuville on tyypillistä, että ne sijoittuvat avaruuteen tai tulevaisuuteen - ehkäpä jopa molempiin! Tieteiselokuvien genre on erittäin suosittu erityisesti nuorten keskuudessa. Syynä tälle voitaneen pitää sitä, että monien tieteiselokuvien päähenkilöt ovat itsekin nuoria, joiden elämä mullistuu syystä tai toisesta. Elokuvien aihepiirit kuitenkin puhuttelevat kaikkia iästä riippumatta, sillä ne tarjoavat ajateltavaa. Elokuvissa esitetty vaihtoehtoinen ja usein uhkakuvia täynnä oleva tulevaisuus pistää miettimään: voisiko näin todellakin tapahtua meillekin? Huikeat avaruusmaisemat puolestaan ruokkivat mielikuvitusta ja nostattavat seikkailutunnelmaa. Monia tieteiselokuvia yhdistääkin sekä syvällinen sisältö että huikea viihde. Parhaissa elokuvissa onkin sekä viihdyttäviä että ajattelun aihetta antavia elementtejä.

Science fiction sijoittuu usein kuvitteelliseen ympäristöön

Science fiction juontaa juurensa jo ensimmäisen maailmansodan aikoihin. Aldous Huxleyn tänäkin päivänä ajankohtainen teos "Uljas uusi maailma" näki päivänvalon vuonna 1932. Teoksessa pohdittiin tulevaisuutta, jossa teknologian avulla ihmisistä muokataan eri yhteiskuntaluokkiin sopivia. Kyseinen teos esitti maailmasta dystooppisen kuvan, jossa teknologinen edistys ei kuitenkaan ole tuonut ihmisille aitoa onnea. Science fiction on kirjallisuudenlaji, johon kuuluvissa teoksissa toiminta tapahtuu kuvitteellisessa ympäristössä, jota usein hallitsee kehittynyt teknologia. Genreen kuuluu olennaisena osana erilaiset elämässä nähtävät muutokset, jotka voivat vaikuttaa pieniltä, mutta joilla on valtavat vaikutukset sekä yksilölle että yhteiskunnalle. Usein tapahtumat sijoittuvat vaihtoehtoiseen tulevaisuuteen tai kokonaan keksittyyn ympäristöön.

Tämän vuosituhannen parhaat scifi-elokuvat

Science fiction on erittäin suosittu genre. Uusia, erittäin laadukkaita elokuvia tuotetaankin koko ajan. Olemme koonneet tähän kymmenen parasta tällä vuosituhannella tuotettua tieteiselokuvaa, jotka ovat olleet sekä katsoja- että myös kriitikkomenestyksiä. Onko joukossa suosikkejasi? 1: Children of Men (2006) 2: Tahraton mieli (2004). 3: Her (2013). 4: Moon (2009). 5: Solaris (2002). Näiden lisäksi lukuisat muut tieteiselokuvat ovat ehdottomasti katsomisen arvoisia. Myös ennen vuotta 2000 valmistettujen elokuvien joukosta löytyy huikeita helmiä, jotka eivät syyttä ole nousseet genressään klassikkoasemaan. Uusissa tieteiselokuvissa on voitu hyödyntää tuoreimpia elokuvantekotekniikoita, joten elokuvien visuaalinen puoli on nykyään upeampi kuin koskaan aiemmin.

Kaikki parhaat genret - myös science fiction

BLOCKBUSTER on epäilemättä yksi parhaita paikkoja, joista voi vuokrata elokuvia. Maksa vain siitä, mitä haluat katsoa, sillä et sitoudu sopimuksiin tai kestotilauksiin. BLOCKBUSTER tarjoaa laajan valikoiman viihdettä aina uusimmista elokuvista ensi-iltoihin. Valikoimastamme löytyy myös runsaasti tieteiselokuvia. Sekä klassikot että uudemmat suosikit ovat saatavillasi aina kun haluat. Tieteiselokuvien lisäksi valikoimassa on vaihtoehtoja taatusti jokaiseen makuun.

Loading spinner