Sotaelokuvat

Sota - konflikti, sota ja kamppailu

Hollywood ei ole ainoa paikka, jossa sotaelokuvia tehdään. Katso vaikka viihdyttäviä sotaelokuvia, kuten "9. huhtikuuta", "Veljekset" ja "Sota". Viimeisin oli jopa ehdolla arvostetun Oscar-patsaan voittoon parhaan ulkomaisen elokuvan kategoriassa. Mutta mikä sitten on sotaelokuva? Genret ovat tänä päivänä saaneet yhä enemmän vaikutteita toisista genreistä – romanttinen elokuva voi olla myös hauska komedia, ja sotaelokuva voi esimerkiksi sisältää myös draamaa. Elokuvagenrenä sotaelokuva kertoo yllätyksettömästi usein sodasta tai jostakin konfliktista. Usein sotaelokuva kertoo hyvän ja pahan taistelusta, rauhan ja sodan ristiriidasta, tai esimerkiksi tarina voi edetä teemojen mukaan, kuten sotavankeus, tai siviilien olot sodan aikana. Sotaelokuvien olot ovat usein kaoottisia ja täynnä surkeutta sekä suurta tuhoa. Tässä lajityypissä ei ole vain yhtä päähenkilöä, vaan kokonainen ryhmä hyvän asialla. Taistelu pahaa vastaan käydään yhdessä. On monia mielipiteitä parhaista sotaelokuvista, mutta puhutuimpia tähän päivään saakka ovat olleet "Pelastakaa sotamies Ryan", "Kauriinmetsästäjä" ja "Kotkat kuuntelevat".

Sotaelokuvien historia

Ensimmäinen sotaelokuva ilmestyi jo ensimmäisen maailmansodan, joka käytiin vuosien 1914 ja 1918 välillä, jälkeen. Heti kun kuulemme sanan sotaelokuva, ajatuksemme ohjautuvat elokuviin, jotka liittyvät jollain tavalla toiseen maailmansotaan, joka todennäköisesti on yksi maailman kuvatuimmista tapahtumista kautta aikain. Yksi ensimmäisiä sotaelokuvia on esimerkiksi Charlie Chaplinin "Kivääri olalle vie!" ja se on vuodelta 1918. Vuonna 1930 ilmestyi kuuluisa "Länsirintamalta ei mitään uutta", mutta sen jälkeen meni aikaa, ennen kuin samaa teemaa uskallettiin jälleen käyttää. On myös olemassa autenttinen sotaelokuva "St. Petrin sankarit" vuodelta 1991, joka kertoo samannimisestä vastarintaryhmästä.

Sota on täynnä jännitystä

Ensimmäisen sotaelokuvan jälkeen lisää on tehty lukemattomia, ja voi olla vaikeaa löytää yksi mieleinen. Onneksi BLOCKBUSTER-sivustolla on runsas valikoima, jotta voit valita kulloiseenkin tunnelmaan sopivan elokuvan. Jos olet ohjaaja Steven Spielbergin fani, voisiko joku hänen elokuvistaan olla sinulle mieleinen, vai oletko enemmän George Lucasin ja Star Warsin kannalla? Katsoisitko ehkäpä mieluummin sotaelokuvan, joka perustuu todellisuuteen, vai oletko sekaisin Brad Pittistä? Silloin haluat ehkä katsoa suositun elokuvan "Fury". Mel Gibsonin tähdittämä "Braveheart - taipumaton" on myös oiva valinta – kyseessä on sotaelokuva, jossa Skotlanti julisti kapinan Englantia vastaan satoja vuosia sitten. Samaan elokuvaan on lisätty myös sopivasti rakkautta ja romantiikkaa. Mahdollisuuksia on monia, mutta kaikki sotaelokuvat ovat jännittäviä omalla tavallaan, joten jokaiselle löytyy jotain. Ainakin on tarjolla hyvää viihdettä.

BLOCKBUSTERissa runsaasti sotaelokuvia

Jos nyt on hyvän, uuden, jännittävän sotaelokuvan aika, on BLOCKBUSTER-sivulla taatusti etsimäsi elokuva. Meillä on laaja valikoima sekä uusia elokuvia että vanhoja klassikoita, ja luonnollisesti tarjoamme ne sinulle parhaalla mahdollisella tavalla. Hinnat ovat sopivia, emmekä toimi tilauspohjaisesti. Maksat vain siitä, mitä katsot. Vuokraa elokuva päiväksi tai osta se omaksi osoitteesta blockbuster.fi ja kerää ympärillesi ystäviä tai perheesi. On jännityksen ja viihtymisen aika!

Loading spinner