Dokumenttielokuvat

Dokumentit - tarinoita tosielämästä

Dokumentit voivat käsitellä monia eri asioita, mutta yhteistä kaikille dokumenteille on se, että ne kuvaavat jotakin tosielämässä tapahtunutta asiaa tai ilmiötä. Kyse ei ole fiktiosta, mitä suurin osa elokuvista edustaa. Myös dokumentti tarkastelee maailmaa jostakin tietystä näkökulmasta, eikä siksi kerro aukotonta totuutta. Mutta dokumentti ei kuitenkaan ole keksitty tarina, kuten useimmat elokuvat ovat. Dokumentit voivat käsitellä periaatteessa mitä tahansa teemaa; luontoa ja villieläimiä, sotaa tai urheilusankareita. Blockbusterissa olemme tehneet parhaamme, että sinä voit nauttia erilaisista dokumenteista hyvin laajalla skaalalla. Halusitpa vain viihtyä kiinnostavien asioiden parissa tai oppia jotain uutta, dokumenttimme ovat aina katsomisen arvoisia.

Ensimmäinen elokuva oli dokumentti

Monesti emme tule ajatelleeksi, että maailman ensimmäiset elokuvat olivat dokumenttielokuvia. Ensimmäiset filminpätkät, joita voidaan kutsua dokumenteiksi, valmistuivat 1900-luvun vaihteessa. Ne kuvasivat ihmisten arkea ja elämää dokumenttiluonteisesti. Ensimmäinen varsinainen dokumenttielokuva oli kuitenkin Robert J. Flahertysin metsästäjiä kuvaava elokuva Nanook vuonna 1922. Viime vuosina dokumenteista on tullut yhä suosituimpia ja uusia dokumenttielokuvia julkaistaankin jatkuvasti. Valinnan varaa on lähes loputtomasti, sinun täytyy vain valita itseäsi eniten kiinnostava aihe lukemattomista eri vaihtoehdoista.

Blockbuster tarjoaa sinulle lukemattomia laadukkaita dokumenttielokuvia, joista löydät varmasti omat suosikkisi. Tiesithän, että meiltä löydät edullisesti myös parhaat uutuuselokuvat. Ja mikä parasta, maksat vain siitä mitä todella katsot - sinun ei ole pakko liittyä jäseneksi nauttiaksesi elokuvistamme. Lue lisää ja tutustu laajaan valikoimaamme täällä.

Loading spinner