Roni on rikki
Roni on rikki on tarina ylàkouluikäisestä Barneysta, joka ei ole sosiaalisesti kovin luonteva teini-ikäinen. Barney asuu keskiluokkaista köyhemmissä oloissa isänsä ja mummonsa kanssa. Barneyn isä ei oikein perusta nykyteknologiasta, jota poikansa ikätoverit käyttävät ja kuluttavat. Eräänä päivänä kuitenkin Barney saa itselleen oman botin, jonka kaltainen on kaikilla. Tai ei kuitenkaan aivan. Roni-botti on robotti, jonka voi liittää nettiin. Ronista tulee Barneyn paras ystävä, mutta ei ilman ongelmia. Robotilla kun on lukuisia häiriöitä, jotka aiheuttavat melkoisia kommelluksia tämän kaksikon seikkailussa, jossa sosiaalinen media on olennaisena osana. Ääninäyttelijöinä suomenkielisessä versiossa kuullaan muun muassa seuraavia näyttelijöitö: Heikki Mäkäräinen-Ikonen, Jari Virman, Eija Ahvo ja Juha Varis. Alkuperäisen englanninkielisen version näyttelijä-äänet ovat puolestaan muun muassa seuraavien näyttelijöiden käsialaa: Jack Dylan Grazer, Zach Galifianakis, Ed Helms, Olivia Colman, Rob Delaney, Justice Smith ja Kylie Cantrall.
Tiesitkö, että...?
Trivia
Roni on rikki on 20th Century Studiosin julkaisema ja brittiläisen Locksmith Animation -studion ensimmäinen elokuva. Ohjaajina ovat toimineet Sarah Smith ja Jean-Philippe Vine, joista ensiksi mainittu on ollut myös käsikirjoittamassa tarinaa Peter Baynhamin kanssa.
Hauskat yksityiskohdat
Elokuvan lopussa lopputekstien aikana ruudulle ilmestyy häiriö, jossa lukee "Critical error: BFF4LYF3YO". Tämä on saanut inspiraationsa surullisen kuuluisasta "Blue Screen Of Death" -virheilmoituksesta, joka esiintyi vanhemmissa Windows-käyttöjärjestelmissä. Windowsit kaatuivat usein tämän tyyppisen ilmoituksen myötä. Kirjaimet "BFF4LYF3YO" ovat ns. leetspeak-kieltä ja tämä kirjain- ja numerosarja tarkoittaa “Best Friends Forever For Life Yo”.
Lainaus
Barney: On kahenlaisia ihmisiä isä - ne joilla on b-botit ja ne joilla ei.
Katso Roni on rikki
Roni on rikki on elokuva, jonka sanoma on hyväntahtoinen ja jonka hahmoihin useimmat voivat eläytyä. Se antaa paikoin aiheellistakin kritiikkiä nykyajan sosiaalisen median lieveilmiöitä kohtaan, mutta ei sorru kuitenkaan saarnaamaan aiheesta. Elokuvassa käsitellään luokkayhteiskunnan eroja sekä teini-ikäisten käyttämää sosiaalista mediaa. Roni on rikki (Ron’s Gone Wrong) -elokuvassa muistutetaan, kuinka ystävyyssuhteet ovat tärkeitä ns. live-elämässä. Barneyn ja Ronin välinen ystävyys on kuvattu kauniilla tavalla. Roni esimerkiksi pyrkii ymmärtämään ihmismäisen ystävyyden ja luo algoritmeja sen mukaan, kuinka Barney on robotille asiaaa selittänyt. Barney oppii samalla ystävyydestä paljon, kuten esimerkiksi vastavuoroisia suhteita ja tekoja. Ystävyys ei ole kuitenkaan pelkkiä algoritmeja ja sääntöjä, vaan ystävyys voi olla yllättäviä tilanteita, joista tulee vaan selviytyä omalla tavallaan. Katso Roni on rikki (Ron’s Gone Wrong) -elokuva, jos haluat lapsillesi ja itsellesi hieman ajattelemisen aihetta sosiaalisesta mediasta ja ystävyyssuhteista, jotka voivat olla vaikeita niin elävässä elämässä kuin internetissä, jota lapset ja nuoret eivät kuitenkaan erottele juurikaan toisistaan.
FI: *Huom! Käyttöoikeuksien vuoksi voi joitakin elokuvia joskus vain ostaa. Tämä rajoitus on voimassa yleensä vain muutama viikko elokuvien lanseerauksen jälkeen, mutta joskus voivat oikeudet koskea myös vanhempia elokuvia*