Resident Evil: Welcome to Raccoon City
Resident Evil: Welcome to Raccoon City -elokuvassa Claire Redfield (Kaya Scodelario) matkustaa Raccoon Cityn pikkukaupunkiin. Samaiseen kaupunkiin, jossa hän on kerran asunut - orpokodissa. Kaupunki on kuihtumassa, sillä Umbrella Corporation on lähtenyt kaupungista pois, jättäen jälkeensä vain kourallisen ihmisiä. Claire toivoo näkevänsä veljensä Chrisin (Robbie Amell), joka työskentelee paikallispoliisina. Matkalla Claire huomaa kuitenkin zombiepidemian alkaneen kaupungissa. Clairen, Chrisin ja poliisien on löydettävä tie pois kaupungista ennen kuutta aamulla, jolloin koko kaupunki on määrä räjäyttää kappaleiksi. Legendaariseen videopelisarjaan pohjautuva elokuva palauttaa tarinan aivan alkulähteille. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Johannes Roberts, ja näyttelijöinä nähdään muun muassa Kaya Scodelario, Robbie Amell, Hannah John-Kamen, Tom Hopper,
Avan Jogia, Donal Logue, Neal McDonough, Lily Gao, Chad Rook, Marina Mazepa, Nathan Dales ja Josh Cruddas.
Tiesitkö, että…
Trivia
"Jill Sandwich" on viittaus alkuperäisen, vuonna 1996 ilmestyneen pelin välivideoon. Kun Jill on melkein murskaantunut erääseen huoneeseen ja Barry Burton pelastaa hänet, Burton kertoo Jillille että hänestä tuli melkein “Jill Sandwich". Lainauksesta tuli huvittavuutensa vuoksi suosittu meemi, ja vaikka dialogia muutettiin vuoden 2002 uusintaversiota varten, tämä mainittiin uudelleen Resident Evil: Revelations 2:ssa ja nyt Resident Evil: Welcome to Raccoon City -elokuvassa.
Trivia
Toisin kuin Resident Evil (2002) ja kaikki sen jatko-osat, tämä reboot-versio on paljon lähempänä alkuperäisiä videopelejä. Kun elokuvaa kehitettiin vuosina 1997-2001, sitä varten kirjoitettiin useita eri käsikirjoituksia. Yksi niistä oli kauhuohjaaja George A. Romeron käsikirjoitus vuodelta 1998, jotka kaikki muistuttivat enemmän ensimmäisiä pelejä. Monet käsikirjoitukset hylättiin. Romeron käsikirjoitus hylättiin, koska se oli liian synkkä ja väkivaltainen. Jotkut versiot hylättiin budjetin takia, jotkut alastomuuden ja veren vuoksi ja jotkut juurikin sen vuoksi, että ne muistuttivat alkuperäisiä videopelejä liikaa. Tuotantoyhtiö päätti sen sijaan valita Paul W.S. Andersonin käsikirjoituksen, jota ei alun perin edes kirjoitettu Resident Evil -elokuvasovitukseksi. Kyseessä oli Andersonin tarina, joka oli saanut inspiraationsa Resident Evil -peleistä.
Lainaus
Claire: Meidän täytyy paljastaa Umbrella.
Katso Resident Evil: Welcome to Raccoon City
Resident Evil: Welcome to Raccoon City tarjoaa vaikuttavia lavasteita, komeaa hirviösuunnittelua, pelottavia äänitehosteita sekä tietenkin paljon säikähdyksiä ja räjähtävää toimintaa. Tarinassa nähdään myös salaperäisiä takaumia Clairen ja Chrisin nuoruudesta orpokodissa. Resident Evil: Welcome to Raccoon Cityn tapahtumavuotena on 1998, joka näkyy myös elokuvassa nähtävän teknologian käytössä. Resident Evil: Welcome to Raccoon City on Resident Evil -videopelisarjaan perustuvien elokuvien seitsemäs, mutta samalla se on ns. reboot eli uudelleenkäynnistys, jossa palataan zombiepidemian alkulähteille. Luonnollisesti myös tämä elokuva sisältää väkivaltaa, kuten zombielokuvalle arvata saattaa. Ohjaaja Johannes näyttää osaamistaan aavemaisen, tunnelmallisen elokuvan tekemisessä. Vaikka budjetti on ollut tälle elokuvalle verrattain pieni, on ohjaajan kekseliäisyyden vuoksi rahat käytetty tarkoin, jotta budjetti ei näy lopputuloksessa. Resident Evil: Welcome to Raccoon City miellyttää kovia faneja, sillä elokuvan tekijät ovat ottaneet aiheensa sopivan vakavasti.
*Huom! Käyttöoikeuksien vuoksi voi joitakin elokuvia joskus vain ostaa. Tämä rajoitus on voimassa yleensä vain muutama viikko elokuvien lanseerauksen jälkeen, mutta joskus voivat oikeudet koskea myös vanhempia elokuvia*