Borg/McEnroe-elokuva on tarina kahdesta tenniksen ammattilaisesta ja Björn Borgin haaveesta tehdä ennätys voittamalla Wimbledonin tennisturnaus viidennen kerran. Hillityn Borgin vastaan astelee tenniskenttien kuumakalle John McEnroe, joka ei tule luopumaan voitosta helpolla.
Borg/McEnroe - tenniksen kuninkaallisten taistelu Wimbledonin herruudesta
Borg/McEnroe -elokuva on Janus Metzin ohjaama jännittävä urheiludraama, jossa seurataan kahden luonteeltaan täysin erilaisen tennistähden kohtaamista ja Borgin uran suurinta kamppailua. Kesällä 1980 ruotsalainen Björn Borg yritti tehdä uuden ennätyksen ja viedä nimiinsä viidennen peräkkäisen voiton Wimbledonin tennisturnauksessa. Borg oli tuolloin vasta 24-vuotias, mutta hänen katsottiin olevan jo uransa loppupuolella. Kilpakumppaninaan hänellä oli 21-vuotias amerikkalainen John McEnroe, joka oli kylmän rauhalliseen ja kokeneempaan Borgiin verrattuna nuori kapinallinen. Tärkeää, ratkaisevaa ottelua pedataan elokuvassa pitkään jännitystä nostattaen. Kun viimeinen koitos alkaa, katsoja on tutustunut kilpakumppaneihin ja valinnut oman suosikkinsa. Elokuvassa kerrotaan kummankin miehen lapsuudesta, ja kertoo, kuinka heistä tuli juuri sellaisia tenniksen pelaajia kuin tuli. Elokuva kertoo siitä, kuinka ollakseen maailman paras täytyy antaa kaikkensa. Toinen tennismestareista on kuriton kuumakalle ja toinen hallitsee itsensä ja hermonsa paremmin pelikentällä. Elokuva kertoo kilpakumppaneista, legendoista, joista tuli myös ystäviä. Vaikkeivat näyttelijät olekaan tennisammattilaisia, on pelikohtaukset hiottu huippuunsa. Shia LaBeouf on uskottava McEnroena, jolta kirosanat lentelevät. Björn Borgia esittää ruotsalais-islantilainen Sverrir Gudnason, ja hän onkin kuin ilmetty Borg. LaBeouf innostui käsikirjoituksesta ja mahdollisuudesta työskennellä skandinaavisen ohjaajan kanssa, väittäen, että "Skandinaviassa tehdään parempia elokuvia. Niiden tekeminen on erilaista, erilainen tekemisen rytmi ja paremmat tiimin sisäiset suhteet." Suomalaista osaamistakin elokuvassa on käytetty, sillä näyttelijöiden valmennuksesta on vastannut Jarkko Nieminen. Shia LaBeoufia tenniksen saloihin opasti Veli Paloheimo. Gudnasonin tennis-stunteissa esiintyy Henrik Sillanpää.
Tiesitkö, että?
Trivia
Björn Borg ja John McEnroe kohtasivat kaikkiaan 22 kertaa vuosien 1978-1981 välisenä aikana. *** Shia Leabouf ja Stellan Skarsgård työskentelivät aiemmin samassa elokuvassa Nymphomaniac (2013/14), tosin he eivät koskaan olleet samoissa kohtauksissa. *** Shia Labeouf kasvatti tukkansa roolia varten. *** Useat elokuvassa näytetyt McEnroen sadattelut ja raivokohtaukset kentällä olivat todenmukaisia.
Goofs
Kohtauksessa, jossa Björn Borg astuu baariin sisään pysyäkseen piilossa faneilta sekä käyttääkseen puhelinta, tarjoilijan takana olevalla hyllyllä näkyy pullo Hendrick's Giniä. Hendrick's Gin tuli markkinoille vasta vuonna 1999. *** Wimbledonin keskuskentällä ei ole koskaan nelinpelin verkkoa, joka elokuvassa nähdään, vaan kaksinpelin verkko.
Sitaatit
Nuorelle Borgille sanottua: Tennis ei oikeastaan ole sopivaa kaikille yhteiskuntaluokille. *** TV-juontaja McEnroelle: Ainoa asia Borgin ja ennätyksen välissä olet sinä. *** TV-juontaja McEnroelle: Sinä ja Borg olette niin erilaisia kuin kaksi ihmistä vain voi olla. *** Borg: Olen aivan kuin kaikki muutkin ihmiset. En ole kone. *** McEnroe tuomarille: Pallo oli linjalla!
Borg/McEnroe - legendojen taistelu Wimbledonin herruudesta
Pidätkö urheiluelokuvista? Osta Borg/McEnroe-elokuva ja katso miten tennislegendat taistelevat Wimbledonin keskuskentällä tennismestaruudesta. Elokuva kertoo Björn Borgin kunnianhimoisesta tavoitteesta voittaa viides mestaruus ja tehdä historiaa. Kuinka kahden niin erilaisen tennispelaajan oli mahdollista myös ystävystyä kenttien ulkopuolella? Millaisia uhrauksia vaaditaan, jotta tullaan maailman parhaaksi? Mikäli haluat nauttia uusista elokuvista sekä parhaista ensi-iltaelokuvista edullisesti ilman sitoutumisaikaa, vuokraa Borg/McEnroe BLOCKBUSTER-palvelusta. Maksat vain niistä elokuvista, joita haluat itse katsoa ja voit valita paljon laajemmasta valikoimasta kuin jatkuvaan tilaukseen perustuvilla kanavilla.